Reklama

5 nejlépe hodnocených animáků, které možná neznáte

Pavel Kovář
24.04.2023 18:49
Zdroj: Youtube.com

V dnešním článku pro vás máme připravený žebříček 5 nejlépe hodnocených animovaných filmů natočených po roku 2015, které možná neznáte. Připravte se na nevšední zážitky z animovaného světa!

Klaus (2019) – hodnocení 87,7%

Španělsko, Animovaný / Dobrodružný

Film Klaus nás zavede do doby, kdy Santa Claus teprve začínal. Mladý pošťák Jesper naváže nepravděpodobné přátelství se samotářským výrobcem hraček Klausem. Společně se vydávají na dobrodružnou cestu, která přinese radost a štěstí do srdcí dětí. Tento animovaný film vás zahalí do kouzelné atmosféry Vánoc a ukáže vám, jak vznikla legenda o Santovi.

Coco (2017) – hodnocení 87,4%

USA, Animovaný / Komedie

Coco je příběh o mladém chlapci jménem Miguel, který touží stát se uznávaným hudebníkem. Navzdory rodinnému zákazu muziky se Miguel vydá na cestu za svým idolem, Ernestem de la Cruzem. Díky neuvěřitelnému sledu okolností se Miguel ocitne v Říši mrtvých, kde potká šarmantního podvodníka Hectora. Společně se vydávají na úchvatné dobrodružství, během kterého odhalí tajemství Miguelovy rodiny.

Ptáčátko (2016) – hodnocení 86,9%

USA, Animovaný / Krátkometrážní

Ptáčátko je krátkometrážní animovaný film z produkce Pixar Animation Studios. Příběh vypráví o malém ptáčeti, které se poprvé odváží z hnízda hledat potravu u mořského břehu. Jediný problém je, že potrava se skrývá v písku, kde jej čekají nebezpečné vlny. Tento krátký film plný dojemných momentů a napětí nás učí, že i malé bytosti musí čelit velkým výzvám.

Save Ralph (2021) – hodnocení 87,8%

USA, Krátkometrážní / Animovaný

Save Ralph je krátkometrážní animovaný film, který má za cíl upozornit na problematiku testování kosmetiky na zvířatech. Hlavním hrdinou je zajíc Ralph, který se stane pokusným králíkem v laboratoři. Film vás zaujme svou emotivní silou a ukáže, jak důležité je bojovat proti týrání zvířat. Save Ralph se stal fenoménem a podporuje hnutí za zákaz testování kosmetiky na zvířatech po celém světě.

Kimi no na wa. (2016) – hodnocení 85,7%

Japonsko, Animovaný / Fantasy

Kimi no na wa., známý také jako Your Name, je japonský animovaný film plný zázraků a lásky. Příběh se točí kolem dívky Mitsuhy a chlapce Takiho, kteří žijí ve zcela odlišných světech. Mitsuha je studentkou střední školy, která žije v malém městečku v horách a touží po životě ve velkém městě. Taki je naopak student z Tokia, který miluje architekturu a výtvarné umění. Jednoho dne začnou oba snít sny, ve kterých se stávají druhým z nich. Společně se pokusí odhalit tajemství těchto snů a najít vysvětlení pro svůj neobvyklý vztah.

Těchto 5 animovaných filmů představuje skvělou možnost, jak se seznámit s méně známými klenoty animovaného světa. Ať už vás zaujme dojemný příběh o začátcích Santa Clause, strhující cesta do Říše mrtvých, odvážné dobrodružství malého ptáčátka, boj proti testování kosmetiky na zvířatech, nebo magické spojení dvou zdánlivě nesouvisejících životů, jedno je jisté – tyto filmy vás nezklamou a zanechají vám nezapomenutelný zážitek.

Zdroj žebříčku: CSFD.cz

Reklama
Reklama
Zavřít reklamu