Reklama

Nejhorší filmy a seriály v historii kinematografie

Pavel Kovář
16.04.2023 10:57
film kamera klapka
Foto: vlastní tvorba autora

V historii kinematografie se objevilo nespočet úžasných filmů a seriálů, které nás bavily, dojaly nebo inspirovaly. Nicméně, stejně tak existuje mnoho těch, které se v našich srdcích a pamětech zapsaly jako nejhorší. V tomto článku si představíme některé z nejhorších filmů a seriálů v historii a podíváme se na to, co je dělá tak špatnými.

Co dělá film nebo seriál špatným?

Některé filmy a seriály jsou špatné natolik, že se stávají legendami. Co je ale dělá tak špatnými? Existuje několik faktorů, které mohou vést k neúspěchu:

Špatný scénář

Scénář je základem každého filmu či seriálu. Pokud je scénář špatně napsaný, neoriginální nebo nudný, film nebo seriál se stane neúspěšným. Někdy se dokonce stává, že špatný scénář dokáže zničit i jinak talentované herce a režiséry.

Slabé herecké výkony

Herecké výkony mají obrovský vliv na úspěch či neúspěch filmu nebo seriálu. Slabé herecké výkony mohou diváky odradit a vést k tomu, že se film či seriál stane terčem posměchu.

Neúspěšná režie

Režisér je osoba, která má na starosti celkovou vizi filmu či seriálu. Pokud režisér nedokáže dostatečně komunikovat se scénáristou, herci a dalšími členy štábu, může to vést k nekonzistentnosti a neúspěchu díla.

Nejhorší filmy v historii

Existuje mnoho filmů, které se staly legendami díky své špatné kvalitě. Některé z nejznámějších příkladů zahrnují:

Plan 9 from Outer Space

Režisér Ed Wood je známý jako jeden z nejhorších režisérů všech dob, a jeho film Plan 9 from Outer Space je toho důkazem. Film je plný špatných hereckých výkonů, nekonzistentního scénáře a nelogických scén. Navzdory své špatné pověsti se ale stal kultovním hitem.

The Room

The Room, natočený v roce 2003, je dalším filmem, který se proslavil díky své špatné kvalitě. Režisér a hlavní herec Tommy Wiseau vytvořil nechtěně komický film s neuvěřitelně špatným scénářem a hereckými výkony.

Troll 2

Troll 2 je italsko-americký hororový film z roku 1990, který se stal známým pro svou nízkou kvalitu. Film trpí špatným scénářem, hereckými výkony a efekty, což ho činí jedním z nejhorších filmů v historii.

Nejhorší seriály v historii

Stejně jako u filmů, i u seriálů najdeme několik příkladů neúspěchů:

The Star Wars Holiday Special

The Star Wars Holiday Special z roku 1978 je televizní speciál, který je považován za jeden z nejhorších příspěvků ke Star Wars univerzu. Seriál trpí špatným scénářem, nezajímavými postavami a nepovedenými hudebními čísly.

Cop Rock

Cop Rock byl americký televizní seriál z roku 1990, který se pokoušel spojit policejní drama s hudebním žánrem. Tento neobvyklý mix se ukázal jako neúspěšný a seriál byl zrušen po pouhých jedenácti epizodách.

Heil Honey I’m Home!

Heil Honey I’m Home! je britský situační komediální seriál z roku 1990, který se pokoušel parodovat Adolfem Hitlerem a Evou Braunovou jako manželský pár žijící v předměstské idyle. Seriál byl kontroverzní a velmi špatně přijat, což vedlo k jeho zrušení po jediné odvysílané epizodě.

České filmy a seriály, které se nepovedly

I v české kinematografii se najdou příklady neúspěšných filmů a seriálů:

Babovřesky

Babovřesky je česká filmová komedie z roku 2013, která se setkala s negativním ohlasem od kritiků i diváků. Slabý scénář a přehnané herecké výkony způsobily, že se film stal terčem posměchu a kritiky.

Český sen

Český sen je český dokumentární film z roku 2004, který představuje sociální experiment, v němž se dva studenti pokoušejí založit fiktivní hypermarket. Ačkoliv film získal několik ocenění, byl kritizován za manipulativní přístup a nedostatečnou hloubku analýzy.

Reklama
Reklama
Zavřít reklamu