Reklama

Proč stále kupovat fyzické nosiče, jako DVD a Blu-Ray, v éře streamování?

Pavel Kovář
28.04.2023 10:46
Blu-Ray kolekce
Foto: vlastní tvorba autora

V dnešní době, kdy se sledování filmů a seriálů stále více přesouvá na internetové platformy, jako jsou Voyo, Netflix a další, se může zdát, že fyzické nosiče, jako DVD a Blu-Ray, ztrácí na významu. Přesto i v digitální éře stále existují dobré důvody, proč investovat do těchto fyzických médií. V tomto článku se zaměříme na hlavní výhody fyzických nosičů, které zahrnují kvalitu obrazu a zvuku, ale také další výhody, které možná nečekáte.

Kvalita obrazu a zvuku

Jedním z největších předností fyzických nosičů, jako jsou DVD a Blu-Ray, je vysoká kvalita obrazu a zvuku. Přestože streamovací služby nabízejí různé úrovně kvality, často závisí na rychlosti vašeho internetového připojení a výkonu zařízení, na kterém sledujete obsah. Fyzické nosiče na druhou stranu nabízejí konzistentní kvalitu, která není ovlivněna špatným připojením nebo pomalým zařízením.

Žádné omezení výběru obsahu

Streamovací služby často omezují výběr obsahu, který můžete sledovat, na základě regionálních licencí nebo dohod s distributory. To znamená, že některé filmy a seriály nemusí být vždy dostupné na platformě, kterou preferujete. U fyzických nosičů je výběr obsahu neomezený a můžete si vychutnat filmy a seriály bez ohledu na to, kde se nacházíte.

Dárky a sběratelské edice

Fyzické nosiče nabízejí možnost vlastnit sběratelské edice filmů a seriálů, které mohou obsahovat bonusový materiál, jako jsou dokumenty o natáčení, alternativní konec, komentáře tvůrců a další. Tyto edice jsou často vysoce ceněné sbceřitelskými předměty, které mohou zvyšovat svou hodnotu s časem. Kromě toho, fyzické nosiče mohou být skvělým dárkem pro filmové fanoušky, kteří si rádi vystavují svou sbírku v regále nebo kabinetu.

Offline přehrávání a archivace

Jednou z největších výhod fyzických nosičů je možnost sledovat filmy a seriály offline. To je velmi praktické, pokud se chystáte na dlouhou cestu nebo do oblasti s omezeným přístupem k internetu. Navíc, fyzické nosiče umožňují archivovat vaše oblíbené filmy a seriály na neomezenou dobu, aniž byste se museli obávat, že je služba zruší nebo zastaví jejich streamování.

Podpora nezávislých tvůrců a lokálního obsahu

Kupováním fyzických nosičů přímo podporujete tvůrce a distributory filmů a seriálů. To je obzvláště důležité pro nezávislé tvůrce a lokální obsah, který nemusí být dostupný na populárních streamovacích platformách. Navíc, fyzické nosiče umožňují mít přístup k obsahu, který byl vytvořen v minulosti, a to i když už není dostupný na internetu.

Kde nakoupit filmy na DVD a Blu-Ray výhodně

I když je sledování filmů a seriálů na streamovacích platformách velmi populární, fyzické nosiče, jako DVD a Blu-Ray, stále nabízejí řadu výhod. Pokud jste filmový fanoušek nebo hledáte originální dárek pro své blízké, rozhodně zvažte investici do fyzických nosičů. Výhody, které nabízejí, přesahují hranice digitálního světa a poskytují autentický zážitek z filmového a seriálového obsahu.

Pokud jste se rozhodli pro nákup fyzických nosičů, jako jsou DVD a Blu-Ray, můžete vyzkoušet nabídku e-shopu DVD-premiery.cz. Na tomto portále najdete široký výběr filmů a seriálů na fyzických nosičích, včetně sběratelských edic a dalších speciálních verzí.

Reklama
Reklama
Zavřít reklamu