Reklama

Kriminálka Anděl se po devíti letech vrací na televizní obrazovky

Kriminálka Anděl - Oskar Hes, Helena Dvoříková, Marek Taclík, David Švehlík
Foto: Archiv TV Nova, David Raub

Kriminálka Anděl se po devíti letech vrací na televizní obrazovky! Na podzim TV Nova odvysílá 16 nových dílů, inspirovaných skutečnými případy kriminality.  

Reklama
Kriminálka Anděl

Sledujte Kriminálka Anděl online

Podzimní překvapení je tady! Kriminálka Anděl se vrací na obrazovky TV Nova

Parta vyšetřovatelů ze Smíchova se opět vrací, aby vyřešila závažné případy, vraždy a násilné činy inspirované skutečnými případy. Možná i vy patříte mezi skalní fanoušky této vůbec první moderní české kriminálky. Možná i vy patříte mezi fanoušky, kteří už nad dalším možným pokračováním ani nedoufali.

TV Nova si však pro všechny milovníky této úspěšné kriminálky připravila velké překvapení. Na podzim odvysílá premiérovou řadu Kriminálky Anděl, která se na televizní obrazovky vrátí po dlouhých devíti letech. V nových 16 dílech se můžete těšit na své staré známé, ale také na nové tváře a případy, inspirované skutečnými případy české kriminality.

Naváže v pořadí již pátá řada na úspěchy z dob minulých?

Jana, Ruda, Oliver a Tomáš. Tato parta smíchovských kriminalistů se poprvé objevila na televizních obrazovkách TV Nova v roce 2008 v úplně první moderní české Kriminálky Anděl. Seriál se dočkal nevídaného úspěchu a byl jeden z prvních, který nastavil pravidla nové české kriminálce. Pak přišla dlouhá odmlka a nyní se legendární parta kriminalistů potká v páté sérii. A to v původní sestavě i s tvůrčím týmem, který před patnácti lety tuhle úspěšnou cestu Kriminálky Anděl začal.

Reklama

Dosud se odvysílalo 61 epizod a celkově pořad sledovalo v průměru 32.99 diváků CS 15-54 u TV. Nejsledovanější epizoda s názvem „Záchvěv lidskosti“ TV Nova odvysílala 1. 9. 2008 a sledovalo ji tehdy u televizních obrazovek 54.99% diváků ve věkové skupině 15-54 let. Kriminálku Anděl TV Nova odvysílala v řadě repríz. Jsou to pak především letní prázdniny, kdy se stává součástí programu TV Nova a opět patří k nejsledovanějším pořadům.

Stará parta je opět tady, aby rozluštila zapeklité případy

V seriálu nebude chybět kapitán Tomáš Benkovský (David Švehlík), který dostane v páté řadě mnohem více prostoru. Tomáš se stará o svého nemocného otce. Bývalého kriminálního patologa a nevlastní dceru. Jeho příběh dle kolegyně Heleny Dvořákové, ztvárňující psycholožku kapitánku Janu Chládkovou, ovlivní všechny hlavní postavy tohoto seriálu. Chybět nebude ani věčně hladový analytik Ruda (Michal Novotný) nebo major Oliver Hajn (Marek Taclík).

Kriminálku Anděl bude opět režírovat Peter Bejbak, který má také na svém kontě Matematiku zločinu a doprovodí ho Michal Blažek. Tuto dvojici ještě doplní Matúš Ryšan.

Dnes byste asi jen těžko hledali na československé scéně režiséra, který je v žánru krimi zkušenější než Bejbak.

Reklama

Těšit se můžete také na nové tváře

V páté řadě se diváci mohou těšit také na celou řadu nových postav, které okamžitě oživnou díky známým osobnostem. Největší posilou bude Jiří Langmajer, Pavla Gajdošíková, Ema Businská nebo Oskar Hes.

Jiří Langmajer si zahraje kapitána Jana Součka a bude mít pod sebou nezkušeného poručíka Radima Fišera (Oskar Hes), kterého si diváci mohou pamatovat z Krále Šumavy či minisérie Iveta. Hlavní hrdinové dostanou nového ředitele obvodu pražské kriminálky. Plukovník Václav Pospíšil (Dalibor Gondík) bude jako nový ředitel oddělení ze začátku tápat. Jak v běžně používaných výrazech, tak v systému. Ale díky Oliverovi (Marek Taclík), který mu částečně pomáhá, se celkem rychle zorientuje. Nebude trvat dlouho a plukovník si brzy získá respekt a úctu ostatních.

​Kdy bude mít Kriminálka Anděl premiéru?

TV Nova odvysílá první díl Kriminálky Anděl 28. srpna. Jako tradičně si předplatitelé Voyo přijdou na své už o týden dříve, tedy v pondělí 21. srpna.

Kriminálka Anděl

Sledujte Kriminálka Anděl online

Reklama

Reklama
Reklama
Zavřít reklamu