Reklama

KSW 87 – MMA: 14. října 2023 se utká Michal Martínek s Darkem Stošićem. Tento i další souboje můžete sledovat živě na Voyo.cz

Jana Fojtíková
13.10.2023 13:23
Foto: Pixabay

Když se řekne MMA, pravděpodobně si pod tím představíte zápas dvou svalovců v oktagonu, což je zápasiště ve tvaru osmiúhelníku ohrazený pletivem, nebo v upraveném boxerském ringu. MMA je anglická zkratka pro smíšená bojová umění bez využití zbraní, při kterých se využívají údery a chvaty. Tyto zápasy se těší veliké divácké oblibě a video platforma Voyo.cz přináší pravidelně jejich LIVE přenosy. Ne jinak tomu bude i v sobotu 14. října 2023, kdy se uskuteční Galavečer KSW 87 v hokejové Werk Areně v Třinci. Na koho se můžete těšit?

Reklama

Konfrontacja Sztuk Walki

Přední organizací smíšených bojových umění v Polsku je Konfrontacja Sztuk Walki (KSW). Její historie se začala psát v roce 2003 a u jejího zrodu stáli Martin Lewandovski a Maciej Kawulski. Strategiií organizátorů je uspořádat méně časté, zato o to větší MMA show, jež nabídnou skvělou podívanou. KSW se postupně vypracovala na jednu z nejlepších organizací MMA v Evropě. Za tuto polskou MMA organizaci hrají i čeští hráči – Michal Martínek a Leo Brichta.

Když se jednička potká s trojkou

Třinecká hokejové arena se stane místem zápasu mezi jedničkou v žebříčku v královské váhové kategorii do 120 kg Srbem Darko Stošićem a naším nejlepším MMA bojovníkem Michalem Martínkem, který je aktuálně třetí v daném žebříčku.

Michal Martínek

Michal Martínek (1990) začínal původně jako hráč extraligy hokeje juniorů. Nastupoval za Spartu i Slavii. Pak ale své pole působnosti našel v MMA, v němž na první zápas nastoupil v roce 2016. Ve stejném roce vystoupil na galavečeru Oktagonu a o dva roky později se stal prvním šampionem této organizace. Na galavečeru Oktagon MMA 15 se jako outsider utkal v souboji s Viktorem Peštou působícím v UFC a v polovině prvního kola zvítězil TKO. Peště odešel ze souboje se zlomenou čelistí, jež neodolala jednomu z tvrdých Martínkových úderů. Michal Martínek měří 188 cm a váží 104 kg.

Darko Stošić

Srb Darko Stošić (1992) patří do týmu KSW v těžké váze. Začínal jako judista, poté soutěžil v kickboxu a v 18 letech přešel k MMA. Od roku 2018 hrál za UFC, kde vydržel dva roky, načež podepsal smlouvu s KSW. Několikrát se stal mistrem Srbska v judu do 100 kg. Za KSW nastupuje jako jednička v žebříčku.

Reklama

I další souboje budou hodně zajímavé

Ve druhém souboji galavečera KSW 87 v sobotu 14. října 2023 se spolu utkají Polák Roman Szymanski a český bojovník Leo Brichta, jenž svou premiéru zažil na KSW Colosseum 2 letos v létě. V nabitém sobotním programu čeká na diváky Voyo.cz také vzrušující souboj bantamové váhy mezi domácím Filipem Mackem a Ukrajincem Oleksii Polischuckem.

KSW MMA 87 – Werk Arena Třinec

Reklama
Reklama
Reklama
Zavřít reklamu