Reklama

Nová spolupráce: Vybrané seriály a filmy ČT nyní dostupné na Voyo

Pavel Kovář
13.03.2023 20:41
Foto: Pixabay.com

TV Nova a Česká televize navázaly nové dlouhodobé partnerství, které umožňuje divákům platformy Voyo sledovat vybrané filmy a seriály z produkce České televize. Tato spolupráce představuje další krok v rozšiřování lokálního obsahu na Voyo, největší lokální SVOD službu v České republice a na Slovensku.

Důvody spolupráce

Monetizace obsahu České televize

Česká televize je nucena hledat různé formy monetizace svého obsahu kvůli klesající reálné hodnotě televizního poplatku. Spolupráce s VOD platformami, jako je Voyo, představuje jednu z možností, jak získat příjmy z obsahu. Už v minulosti spolupracovala Česká televize například s Netflixem, který do své nabídky zařadil seriály Svět pod hlavou nebo První republika.

Vliv finanční situace na Českou televizi

Finanční situace České televize je ovlivněna vysokou inflací a dlouhodobě nezvyšovaným televizním poplatkem. To vede k hledání dalších zdrojů příjmů v rámci zákona. Spolupráce s VOD platformami, jako je Voyo, je jedním ze způsobů, jak získat tyto příjmy.

Jak spolupráce funguje

Sekce “Znáte z České televize” na Voyo

Na platformě Voyo byla zřízena speciální sekce “Znáte z České televize”, kde nyní diváci najdou vybrané filmy a seriály z produkce České televize. Tato sekce již obsahuje celkem sedm titulů, a jejich počet se bude postupně rozšiřovat.

První nabízené tituly

Mezi prvními nabízenými tituly na Voyo najdeme seriály Dobré ráno, Brno!, Kukačky, Zločiny velké Prahy, Herec, a filmy Jak vytrhnout velrybě stoličku, Jak dostat tatínka do polepšovny a První republika. Tyto tituly jsou dostupné jak pro uživatele platformy Voyo, tak pro uživatele iVysílání České televize.

Sledujte Kukačky online na Voyo

Cíle spolupráce

Rozšiřování nabídky českého obsahu na Voyo

Jedním z klíčových pilířů platformy Voyo je kvalitní lokální obsah. TV Nova hledá další cesty, jak pro své uživatele získat oblíbené české formáty. Spolupráce s Českou televizí umožňuje rozšířit nabídku českého obsahu a nabízet vybrané formáty ČT na platformě Voyo.

Spolupráce s dalšími VOD platformami

Česká televize je otevřená spolupráci s dalšími VOD platformami, které mohou pomoci získat příjmy z obsahu a rozšířit jeho dostupnost. Tato spolupráce s platformou Voyo je prvním krokem, ale je možné, že v budoucnu budeme svědky dalších podobných partnerství s jinými VOD platformami.

Sledujte Zločiny velké Prahy online na Voyo

Nové dlouhodobé partnerství mezi TV Nova a Českou televizí přináší divákům platformy Voyo možnost sledovat vybrané filmy a seriály z produkce České televize. Spolupráce pomáhá rozšiřovat nabídku českého obsahu na Voyo a zároveň získávat příjmy pro Českou televizi. Tato spolupráce může sloužit jako příklad pro další podobné partnerství mezi veřejnoprávními televizemi a VOD platformami v budoucnu.

Zdroj: https://voyo.nova.cz/blog/492831-filmy-a-serialy-z-produkce-ceske-televize-nove-i-na-voyo

Reklama
Reklama
Zavřít reklamu