Reklama

Nově na VOYO: Česko-slovenský fantasy seriál Vědma

Nela Pernicová
07.07.2023 16:31
zdroj: Archiv VOYO

Na VOYO dnes naleznete již tři díly nového česko-slovenského fantasy seriálu Vědma a brzy přibydou ještě poslední dva! Jeden ještě dnes a další, poslední, opět za týden.

Reklama
zdroj: Archiv VOYO

Tato minisérie vypráví o dívce Kláře, které se zdají zvláštní sny a zároveň se kolem ní dějí neustále divné věci. Postupně se dozvídáme o tzv. Vědmě, která střeží portál mezi různými dimenzemi. A právě tímto portálem se snaží projít Filip a jeho dvě děti Lucia a Tom.

Filip jako mnoho alchymistů v šestnáctém století na rudolfínském dvoře experimentoval, až se mu povedlo vytvořit elixír věčného života. Společně tak se svými dětmi proplouval skrze jedno století za druhým, ale aby jejich těla přežila, museli se živit zlem a negativní energií dalších lidí.

zdroj: Archiv VOYO

Když už toho ale mají dost a chtějí portálem prostoupit do jiné dimenze, kde by nemuseli mít svá těla, narazí, protože Vědma je rozhodně portálem projít nenechá. Zlo se tak utká v bitvě s dobrem a Klára v tom hraje důležitou roli. Obzvlášť, když se zamilovala do Toma.

Mezi herce, kteří se nám v seriálu představí, patří například Annet X jako Klára a Josef Trojan jako Tom. Dále Antónia Lišková (Vědma), Dagmar Havlová (Bára), Jaroslav Dušek (Ondřej), Gabriela Marcinková (Lucia) nebo Ivan Franěk (Filip).

Reklama
zdroj: Archiv VOYO

Autorkou minisérie je Adriana Kronerová a režíroval ji její syn Jakub Kroner. Na VOYO se také můžete podívat na to, jak se tato série natáčela a jakých bylo použito filmových triků.

Nemůžeme se tedy dočkat, co nám poslední dva závěrečné díly přinesou a jakého se dočkáme konce nebo možná někdy v budoucnu i pokračování..?

Reklama
Reklama
Zavřít reklamu