Reklama

Ondřej Sokol znovu v akci: „Na lovu“ se vrací na obrazovky TV Nova!

Na lovu
Foto: Archiv TV Nova

Nejúspěšnější zábavně vědomostní seriál „Na lovu“, se po prázdninách opět objeví na TV nova. Těšit se můžete na moderátora Ondřeje Sokola a čtveřici soutěžících.

Reklama
Na lovu

Sledujte Na lovu online

Voyo Sledovat online

TIP: Získejte Voyo na 7 dní zdarma, návod na registraci zde.

Otestujte své znalosti spolu se soutěžícími ve vědomostní show „Na lovu“

Nejúspěšnější zábavně vědomostní show „Na lovu“, se po prázdninách už potřetí objeví na televizní obrazovce TV Nova. Každý všední podvečer vás bude bavit moderátor Ondřej Sokol, který v pořadu pokládá zajímavé otázky čtyřem soutěžícím a lovcům. Přitom dává jasně najevo, že si přeje, aby byli lovci poraženi.

Kdo změří své znalosti tentokrát?

V premiérových dílech charitativních Hvězdných speciálů Na lovu změří svůj všeobecný přehled například olympijští vítězové Kateřina Neumannová a Aleš Valenta. A mezi herci to budou například Zuzana Kajnarová, Oskar Hes, Jiří Langmajer. Dále to bude hudebních Xindl X, youtuber Stejk či Petr Čtvrtníček, který je mnohými z nás považován za legendu českých komiků.

Reklama

Pravidla hry

V každé epizodě se utkají čtyři soutěžící, tvořící jeden tým, a jeden lovec. V první fázi hry hraje každý ze soutěžících samostatně. Po dobu jedné minuty se pokusí odpovědět na všechny otázky, přičemž za každou správnou odpověď získá 5 000 korun. V případě špatné odpovědi či jejím přeskočení se nic nestane.

Soutěžní duel o vyhranou částku

Po uplynutí jedné minuty si soutěžící v duelu zahraje o získanou částku proti lovci. Tento obnos je pak umístěn do třetího pole sedmistupňové hrací plochy. Cílem je přesunout celý obnos až dolů a uniknout lovci.

Výběr varianty

Lovec hráči nabídne bezpečnější nebo riskantnější variantu. Pokud chce hráč riskovat, hraje o větší peněžní obnos. Ztenčí se náskok před lovcem na jedno políčko. Pokud chce mít soutěžící větší šanci na únik, může si zvolit náskok tří míst a hrát také o mnohem menší částku.

O tom, k jaké variantě se nakonec hráč přikloní, se nejdříve krátce poradí s týmem. Zvolením startovní pozice je duel zahájen. Oba hráči pak odpovídají na totožné otázky, přičemž si mohou vybrat ze tří možností. Ve chvíli, kdy jeden odpoví, musí druhý označit odpověď do pěti vteřin. Při správné odpovědi se soutěžící posune o políčko dolů, při špatné zůstává na své pozici. Pokud lovec soutěžícího v průběhu duelu dostihne, soutěžící ze soutěže vypadává, stejně jako jeho výhra. Ve chvíli, kdy lovec soutěžícího nedostihne, přesune se získaný obnos do týmového celku. Ve chvíli, kdy duel skončí, se do soutěže zapojí také zbývající členové týmu.

Reklama

Sada otázek a možnost výhry 20 000 korun

Ti, co jsou ve finále, nakonec odpovídají na sadu otázek. Lovec odpovídá v této etapě na odlišné otázky. V případě, že lovec v dosavadních hrách chytil všechny čtyři protivníky, nastává tzv. „zmrtvýchvstání“ a soutěžící si musí vybrat jednoho ze svého středu, kdo se sám utká ve finální hře o sumu 20 000 korun, která je předem daná.

Dvě minuty k lepší pozici

Soutěžící odpovídají na otázky po dobou dvou minut a cílem je získat co nejvíce správných odpovědí. To, v jaké startovní pozici hráči začínají, záleží na počtu finalistů. Pokud hraje jen jeden, má na lovce náskok jednoho pole. Pokud se do této etapy dostali všichni čtyři, znamená to náskok čtyř polí. Při zodpovězení správné odpovědi se náskok zvýší o jedno pole. Soutěžící si mezi sebou mohou radit, ale odpovídá vždy jen jeden z nich, přičemž se nejdříve musí přihlásit.

Uplynutím časového intervalu přichází na řadu lovec. Ten odpovídá na jiné otázky a snaží se smazat náskok, který si soutěžící vybudovali. Při správné odpovědi se posílá o políčko zpět, po zodpovězení špatné odpovědi se zastaví a tým se může poradit, zda zkusí odpovědět správně. Ve chvíli, kdy se mu to podaří, posune lovce o pole zpět.

Jestliže lovec dostihne tým před uplynutím dvou minut, nezískají soutěžící nic. Pokud se mu to nepodaří, soutěžící si výhru rozdělí rovným dílem.

Reklama

A na co se „Na lovu: Hvězdný speciál“ můžeme těšit tentokrát?

V benefičních pořadech „Na lovu: Hvězdný speciál“ získávají osobnosti v prvním kole za každou správnou odpověď 10 000 korun. To je oproti běžným dílům dvojnásobek. A když týmy nevyhrají, každý z účastníků získá pro svou charitu 30 000 korun.

Od kdy bude TV Nova soutěž „Na lovu“ vysílat?

Nové díly mohou diváci sledovat v podvečerních hodinách od 17:30 na televizních obrazovkách TV Nova.

Na lovu

Sledujte Na lovu online

Voyo Sledovat online

TIP: Získejte Voyo na 7 dní zdarma, návod na registraci zde.

Reklama

Reklama
Reklama
Zavřít reklamu