Reklama

Voyo Originál přichází s novou minisérií Matematika zločinu: Zahrají si v něm Bydžovská a Bartoška

Zdroj: Archiv VOYO

Na Voyo míří nový miniseriál Matematika zločinu, podle předlohy úspěšného podcastu na základě skutečných událostí! Sledovat jej můžete od 28.7.2023.

Reklama

Ponořte se do strhující příběhu inspirovaného skutečnou událostí!

Tajemná třídílná minisérie Matematika zločinu právě teď míří na Voyo. Těšit se můžete na zapeklitý případ, který ukáže, jak sporný znalecký posudek, může obrátit člověku život vzhůru nohama. Rozplete novinářka Magdalena Sodomková komplikovaný případ vězně Tomáše Tomana, který před trestem utekl do zahraničí?

Když novinářce Magdaleně Sodomkové napíše z indonéského vězení Tomáš Toman, který byl zadržen na útěku před českou spravedlností a tvrdí, že za zločin, který nespáchal, byl odsouzen na dvanáct a půl let, nedá jí to.

V dopise jí Tomáš píše, že ho za mříže poslal chybný posudek soudního znalce, přezdívaného Matematik zločinu. Magdalena začíná přemýšlet, jestli se tentokrát matematický expert nemohl přepočítat. Sodomková se do Tomanova zapeklitého případu ponoří a postupně začíná zjišťovat, že na něm hodně věcí nesedí. Může ale věřit Tomášově verzi?  

Kdo je Magdalena Sodomková?

V celém tomto zapeklitém případu hraje velkou roli novinářka Magdalena Sodomková. Právě jí se společně s dokumentaristou Britem Jensenem podaří odhalit velké nesrovnalosti v rozsudku, který poslal Tomana do vězení.

Reklama

Novinářku hraje Lucie Štěpánková, kterou jste již na Voyo mohli vidět v minisérii Guru a na obrazovkách TV Nova ji můžete znát například jako Annu Mauerovou v seriálu Zlatá Labuť. Herečka říká, že podcast poslouchala. A dokonce měla to štěstí, že se s Magdalenou Sodomkovou mohla setkat osobně, což pro ni bylo velmi inspirativní.

Kde se Matematika zločinu natáčela?

Seriál se natáčel mimo jiné v autentickém prostředí pankrácké věznice a v soudní síni v Mladé Boleslavi. Novinka Voyo Originál je kromě podcastem Matematika zločinu inspirován rovněž příběhem rodiny Tomanových. Odehrává se v nedávné minulosti, kdy Toman po svém odsouzení kontaktoval novinářku Sodomkovou s prosbou o pomoc v roce 2012 o obnovení trestního řízení.

Kdy zamíří novinka na Voyo Originál?

Sledujte tuto novinku už od 28. července na Voyo Originál. Těšit se můžete na Lucii Štěpánkovou, Jana Nedbala, Kristýnu Bokovou, Zuzanu Bydžovskou, Miloslava Pecháčka či Jiřího Bartošku. Tento pořad vznikl na základě podcastového krimiseriálu Matematika zločinu, který se v roce 2018 dočkal ocenění za nejlepší rozhlasový dokument na mezinárodním festivalu rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio.

Matematika zločinu

Sledujte Matematika zločinu online

Reklama
Voyo Sledovat online

TIP: Získejte Voyo na 7 dní zdarma, návod na registraci zde.

Reklama
Reklama
Zavřít reklamu