Reklama

4 neobvyklé romantické komedie na Valentýna

Foto: TMDB

Oslavit svátek lásky u romantické komedie má své kouzlo. Kromě již provařených klasik, které každý zná, existuje několik dalších, sice méně známých, ale o nic méně pozornosti hodných snímků.

Reklama

Romantické komedie pobaví i dojmou

Kdo se chce pobavit u romantické komedie, má z čeho vybírat. Co ty jsi za číslo? (2011) vypráví o mladé ženě, která se pokouší zjistit, jestli některý z jejich bývalých milenců byl ten pravý. Ačkoliv snímek rozuzlením nepřekvapí, zvládne nabídnout nejednu zábavnou scénu. Hlavní role si vystřihli Anna Faris a Chris Evans, jejichž dynamika ve filmu nemá chybu.

Ve stejném roce vznikl film Náhradnice (2011), který má neobvyklé zasazení: malý skotský ostrov. Právě tam se slavná herečka Lara chce provdat za svého snoubence, spisovatele Jamese. Ale protože jsou jí na stopě paparazzi, najme si místní dívku, která má novináře zmást. Věci se poněkud zkomplikují… Ve filmu zazářila trojice Kelly Macdonald, David Tennant a Alice Eve. Neobvyklá premisa snímku se postará o překvapivé scény a kromě hereckých výkonů potěší i malebné prostředí ostrova.

Do třetice všeho dobrého je tu novější snímek Status Update (2018). Hlavním hrdinou je středoškolák Kyle, který se právě z donucení přestěhoval do nového města. Poté, co si pořídí nový mobil, zjistí, že na něm je aplikace, která mu plní všechna přání. Musí si ale dávat pozor, jak je formuluje… Snímek zdařile kombinuje humor, romanci (dokonce dvě) a nechybí ani velké hudební číslo. Myšlenka aplikace plnící přání ho navíc odlišuje od většiny filmů tohoto žánru.

Velmi tematický je letos snímek Přestupný rok (2010). Jednou za čtyři roky, vždy 29. února, mohou ženy žádat o ruku muže, ne naopak. Bytová návrhářka Anna se toho rozhodne využít a vyrazit do Irska, aby požádala o ruku svého přítele, který se stále k ničemu nemá. Jenže cestu jí zkříží jeden pohledný chlapík a pořádná dávka problémů. Amy Adams a Matthew Goode v hlavních rolích nezklamou, film je roztomile zábavný, chemie mezi hrdiny funguje a navrch se diváci pokochají krásnou krajinou.

Reklama
Co ty jsi za číslo

Sledujte Co ty jsi za číslo online

Apple TV Sledovat online
Náhradnice

Sledujte Náhradnice online

Voyo Sledovat online

TIP: Získejte Voyo na 7 dní zdarma, návod na registraci zde.

Status Update

Sledujte Status Update online

Reklama
Voyo Sledovat online

TIP: Získejte Voyo na 7 dní zdarma, návod na registraci zde.

Reklama
Reklama
Zavřít reklamu