Reklama

Big Brother 2023: Kde sledovat online, výhra a soutěžící

Pavel Kovář
05.11.2023 10:04
Zdroj: Youtube.com

Po dlouhých 18 letech se do Česka a na Slovenska vrací fenomén reality show – Big Brother. Tato ikonická soutěž, která sleduje životy soutěžících izolovaných od vnějšího světa, přináší novou řadu plnou napětí, emocí a nečekaných zvratů. A my vám přinášíme vše, co potřebujete vědět před jejím startem.

Reklama
Big Brother Česko & Slovensko

Sledujte Big Brother Česko & Slovensko online

Voyo Sledovat online

TIP: Získejte Voyo na 7 dní zdarma, návod na registraci zde.

Co je to Big Brother

Big Brother je televizní reality show, která byla poprvé představena v Nizozemsku v roce 1999 a od té doby získala popularitu po celém světě. Koncept pořadu spočívá v tom, že skupina lidí je izolována v domě, kde jsou neustále sledováni kamerami a mikrofony. Soutěžící žijí společně po dobu několika týdnů a během toho jsou vystaveni různým úkolům, výzvám a hlasování, které může vést k jejich vyřazení ze soutěže. Show je známá svým sociálním experimentem, kdy sleduje interakce a chování lidí v izolaci a pod tlakem soutěžního prostředí.

Začátek a průběh soutěže Big Brother 2023

Big Brother 2023 odstartuje 13. listopadu na platformě Voyo, kde budou mít diváci možnost sledovat dění dříve než na televizních obrazovkách. Televize Nova odvysílá první díl o den později a následující epizody budou k dispozici na stanici Nova Fun. Soutěžící budou v domě Big Brothera trávit celkem 9 týdnů, což znamená, že se dočkáme i vánoční atmosféry.

Reklama
Big Brother Česko & Slovensko

Sledujte Big Brother Česko & Slovensko online

Voyo Sledovat online

TIP: Získejte Voyo na 7 dní zdarma, návod na registraci zde.

Jak často budou vycházet nové díly Big Brother

Show bude vysílána 7 dní v týdnu, přičemž sobotní večery budou vyhrazeny pro přímé přenosy. Během těchto večerů budou diváci hlasovat o vyřazování soutěžících prostřednictvím speciální aplikace Big Brother.

Výhra v soutěži Big Brother Česko a Slovensko

Vítěz reality show Big Brother Česko a Slovensko si odnese působivou finanční odměnu ve výši 2,5 milionu korun, což představuje zhruba 100 000 eur. Tato částka bude předána tomu soutěžícímu, který se nejen dokáže adaptovat na život v domě Big Brothera, ale zároveň získá sympatie a hlasy diváků.

Reklama

Aplikace Big Brother – jak hlasovat

Hlasování v Big Brother umožňuje divákům aktivně se podílet na osudu soutěžících v domě. Diváci mohou ovlivnit, kdo zůstane a kdo bude muset opustit soutěž, prostřednictvím hlasování v mobilní aplikaci Big Brother. Aplikace je dostupná ke stažení na různých platformách a je navržena tak, aby bylo hlasování co nejjednodušší a nejrychlejší. Během sobotních přímých přenosů budou diváci vyzváni k hlasování, a tak mohou přímo ovlivnit průběh a výsledky show.

Spolubydlící v domě Big Brother

Představujeme vám 16 spolubydlících, kteří budou součástí nové řady Big Brothera:

  1. Karolína Pištěková (30 let, Váhy) – Učitelka jógy a meditace z Hořic v Podkrkonoší. Záliby zahrnují jógu, spirituální rozvoj a tanec s ohněm.
  2. František Uvíra (36 let, Ryby) – Neoficiální trenér Miss Czech Republic z Vrbna pod Pradědem, žijící v Praze. Zajímá se o fitness, zdravou výživu a šperky.
  3. Kristýna Burešová (25 let, Štír) – Barmanka z Mladé Boleslavi, žijící v Praze. Věnuje se jízdě na koni, čtení a sportu.
  4. Soňa Machyňáková (28 let, Beran) – Moderátorka z Oravského Veselého na Slovensku, aktuálně v Praze. Vášně zahrnují hip hop, klavír a sport.
  5. Roland Obertin (43 let, Lev) – Pochází ze Zelovců ve středním Slovensku, žije v Německu. Záliby zahrnují cestování, sport a myslivectví.
  6. Ella Nemetzová (38 let, Ryby) – Marketingová odbornice z Topolnice na Slovensku. Miluje vaření, sport a kino.
  7. Andrej Kudimov (34 let, Ryby) – Podnikatel z Prahy. Má rád hudbu, saunování a umění.
  8. Katrin Slabá (24 let, Ryby) – Freelancerka z vesnice Šterusy na Slovensku. Záliby zahrnují ježdění na koních, bruslení a společenské aktivity.
  9. David Takáč (37 let, Blíženec) – Trenér ze Senece nedaleko Bratislavy. Zajímá se o různé sporty.
  10. Zoe Black (29 let, Lev) – Visual merchandiser z Prahy. Zajímá se o kreslení a umění burlesky.
  11. Barbara Hacsi (37 let, Střelec) – Moderátorka v rádiu z Prahy. Záliby zahrnují videohry, komiksy a sběratelství.
  12. Tarik Lukšija (22 let, Blíženec) – Profesionální hráč futsalu a pracovník cestovní kanceláře z Brna.
  13. Vítek Ehrenberge (26 let, Váhy) – Podnikatel z Prahy. Zajímá se o organizování akcí a bleší trhy.
  14. Stanislav Liška (27 let, Lev) – Rekvizitář z Čelákovic. Záliby zahrnují skateboard, hudbu a tanec.
  15. Petra Chelíková (46 let, Ryby) – Vlastní salon krásy ve Vyškově. Zajímá se o pole dance a cvičení.
  16. Tereza Kostínková (27 let, Blíženec) – Pracuje na zákaznickém servisu, pochází z Vimperka. Záliby zahrnují četbu, filmy, cestování a hudbu.
Big Brother 2023 soutěžící
Foto: Archiv Voyo, ilustrační foto

Kdo bude moderovat Big Brother 2023

Moderátorskou roli v nové řadě Big Brothera 2023 převezme Míra Hejda, známý moderátor, podnikatel a producent TV pořadů. Míra Hejda je divákům dobře známý nejen díky svému působení v televizi, ale také díky osobnímu životu, který sdílí s manželkou Zorkou Hejdovou. Společně uváděli Snídani s Novou, kde Míra svou partnerku dokonce požádal o ruku. Nyní se Míra Hejda stává tváří oblíbené reality show Big Brother a bude diváky provázet celým průběhem soutěže, od představování soutěžících až po napínavé finále.

Jaká jsou pravidla v Big Brother

Soutěžící v Big Brotheru musí dodržovat stanovená pravidla, která ovlivňují jejich každodenní život v domě. Mezi tato pravidla patří například to, že si mohou vzít s sebou pouze hudební nástroje, které nepotřebují elektrickou energii, a playlist, který bude Big Brother pouštět dle svého uvážení. Naopak, knihy, časopisy, alkohol a elektronika jsou striktně zakázány. Soutěžící jsou sledováni 58 kamerami 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, a všechny jejich interakce jsou pečlivě sledovány.

Reklama

V případě potřeby nebo konfliktu mohou soutěžící komunikovat pouze s Big Brotherem, a to prostřednictvím speciální místnosti zvané zpovědnice. Zde mohou vyjádřit své pocity, stížnosti nebo požádat o lékařskou či psychologickou pomoc. Big Brother tak slouží jako jediný kontakt s vnějším světem a zároveň jako autorita, která dohlíží na dodržování pravidel.

Vyloučení a odchod z domu

Diváci budou mít možnost rozhodovat o vyřazování soutěžících, ale Big Brother může také vyloučit soutěžícího za porušení pravidel. Dveře domu jsou sice odemčené, ale kdo se rozhodne odejít, už se nemůže vrátit zpět.

Shrnutí základních informací k Big Brother 2023

Výhra2 500 000 Kč / 100 000 eur
Datum začátku13. listopadu 2023
Délka trvání9 týdnů
Platforma pro online sledováníVoyo
Televizní vysíláníTV Nova a Markíza (o den později)
ModerátorMíra Hejda
Počet kamer58
HlasováníProstřednictvím mobilní aplikace Big Brother

Kde sledovat Big Brother online

Od 13. listopadu bude možné sledovat novou řadu Big Brothera online na platformě Voyo. Tato streamingová služba nabízí divákům možnost být v obraze a sledovat dění v domě Big Brothera ještě předtím, než se epizody objeví v televizním vysílání. Díky Voyo tak mohou fanoušci show sledovat své oblíbené soutěžící a napínavé momenty bez čekání a odkudkoliv, kde mají přístup k internetu. Na televizních obrazovkách TV Nova a Markíza budou všechny díly dostupné o den později.

Na Voyo můžete navíc každý den sledovat živý live stream z dění v domě Big Brother. Tento livestream bude online vždy od 16:00 do 18:00.

Reklama
Big Brother Česko & Slovensko

Sledujte Big Brother Česko & Slovensko online

Voyo Sledovat online

TIP: Získejte Voyo na 7 dní zdarma, návod na registraci zde.

Zdroj: TV Nova, Voyo

Reklama
Reklama
Reklama
Zavřít reklamu