Reklama

Comic-Con Junior: Brno navštíví známí herci

Foto: TMDB

Již tento víkend, v sobotu 21. října a v neděli 22. října proběhne v Brně akce Comic-Con Junior (CCJ). Po vzoru zahraničních conů se na CCJ návštěvníci budou moct setkat se známými herci.

Reklama

Zahraniční herci

Na své si přijdou milovníci sci-fi. Jedním z hostů je kanadský herec Michael Shanks, který proslul ztvárněním Dr. Daniela Jacksona v seriálu Hvězdná brána. Kromě toho si zahrál jednu z hlavních rolí ve fantasy dramatu Nemocnice Hope.

Spolu se Shanksem na CCJ dorazí rovněž kanadská herečka Lexa Doig. Na kontě má řadu rolí v oblíbených seriálech. Proslavil ji dnes již kultovní sci-fi seriál Andromeda. Nechyběla ani v již zmíněné Hvězdné bráně, kde si vystřihla roli doktorky Carolyn Lam. Mezi superhrdiny se podívala díky seriálu Arrow a úloze záporáčky Talii al Ghul.

Ještě slavnější komiksovou postavu ztvárnil americký herec Dean Cain. Ve čtyřech sériích seriálu Superman si mezi lety 1993 až 1997 zahrál titulního hrdinu. Do DC vesmíru se vrátil díky rolím v seriálech Smalville a Supergirl.

Mezi herci nechybí ani Američan Connor Trinneer, který se objevil hned ve dvou velkých sci-fi fenoménech. V seriálu Star Trek: Enterprise si zahrál lodního inženýra Charlese „Tripa“ Tuckera III. A v seriálu Hvězdná brána: Atlantida přešel mezi záporáky, když ztvárnil Michaela, Wraitha přeměněného v člověka.

Reklama

Konečně fanouškům Harryho Pottera by neměla uniknout účast Williama Nadylama. Tento francouzský herec na sebe strhl pozornost především rolí v sérii Fantastická zvířata. Objevil se v ní jako čaroděj Yusuf Kama, příbuzný Lety Lestrangeové.

České (pohádkové) osobnosti

Comic-Con Junior nabízí vyžití pro dospělé i dětské návštěvníky. S tím rozdílem, že oproti Comic-Conu Prague od stejného pořadatelského týmu má rozšířený program pro ty nejmenší.

To odráží i výběr českých hereckých hostů, z nichž všichni hráli v pohádkách. Jan Čenský ztvárnil řadu princů i králů. Mezi jeho nejznámější pohádky náleží Princové jsou na draka, O princezně, která ráčkovala, Koloběžka první a O zrzavé Andule. Dlouhodobě ztvárňuje roli primáře chirurgie Davida Suchého v populárním seriálu Ordinace v růžové zahradě.

Hlavní hrdinkou pohádky O zrzavé Andule je Ivana Andrlová. Proslula ztvárněním inteligentních a odvážných princezen. Objevila se v pohádkách jako Princ a Večernice, Princové jsou na draka, Za humny je drak či Co takhle svatba, princi? Krom jiného nadabovala Ally McBealovou v populárním právnickém seriálu.

Reklama

Představovat netřeba Naďu Konvalinkovou, která má na kontě desítky filmů. Proslavila ji role Květušky ve filmu Adéla ještě nevečeřela. Na kontě má i pohádky (Nesmrtelná teta, Lotrando a Zubejda) a namluvila několik večerníčků.

Všichni herečtí hosté budou mít besedy, kterých se návštěvníci mohou zúčastnit. Krom toho si s nimi budou moct zakoupit společné fotografování, získat autogram anebo si dokonce pořídit lístek na osobní až půlhodinové zákulisní setkání, kterého se zúčastní maximálně jeden až čtyři lidé.

Reklama
Reklama
Zavřít reklamu