Reklama

Harry Potter: Kouzelnický svět v Praze

Foto: TMDB

Kdo z fanoušků Harryho Pottera aspoň jednou nesnil o tom, že navštíví Bradavice? Či že v jedenácti letech dostane pozvánku ke studiu? To první přání pomůže splnit výstava na téma Harry Potter, která do 22. října probíhá v pražském Chodově. Kdo ji tak doposud nenavštívil a rád by to změnil, neměl by otálet!

Reklama

Harry Potter ztracený v lese

Výstava zabírá hned několik pater obchodního centra Westfield Chodov. Kulisy z Harryho Pottera rázem návštěvníky přenesou do nového světa. Některé z kulis jsou menší, jiné zabírají více pater. Na své si přijdou děti i hraví dospělí návštěvníci díky interaktivním exponátům.

Mezi exponáty nechybí například věhlasné bradavické pohyblivé schodiště. Jen si vzpomeňte, jak hned v prvním díle Harrymu, Ronovi a Hermioně zavařilo! Kdo pro změnu holduje sportu, dostane možnost vyzkoušet si, jak by mu šel famfrpál. Pro fanoušky Severuse Snapea je tu návštěva učebny lektvarů. Pozornost poutá i model bradavického expresu, který v září vždy studenty odváží do školy. K tomu se váže i vlakové nástupiště 9 3/4, které v knize i filmu Harry Potter a Kámen mudrců Harry nemohl najít.

Další známou lokalitou z příběhu je Hagridova malá, leč útulná chatrč, která stála na bradavických pozemcích a sloužila jako domov Hagridovi i jeho psu Tesákovi. Poblíž chatrče se nacházel děsivý Zapovězený les. Ten je možné si v rámci expozice projít.

Staré známé tváře

Součástí výstavy jsou i staré známé tváře v podobě soch v životní velikosti. Mezi nimi najdete Harryho Pottera samotného, jeho úhlavního nepřítele lorda Voldemorta či domácího skřítka Dobbyho. V této části expozice se návštěvníci mohou podívat rovněž na rekvizity a učňovské kostýmy z filmů či erby barevně odpovídající všem čtyřem bradavickým kolejím.

Reklama

Tato výstava doposud proběhla jen ve dvou jiných státech, v Srbsku a ve Spojených arabských emirátech. Jde tedy o unikát, který by neměl uniknout žádnému fanouškovi série Harry Potter. Vstup na výstavu návštěvníci získají poté, co v obchodním centru nakoupí za částku 500 korun a účtenky vymění za žeton platný pro celou rodinu.

Reklama
Reklama
Zavřít reklamu