Reklama

Na děti i dospělé čeká filmový festival Juniorfest

Foto: TMDB

Vzhledem k bohaté skladbě českých filmových festivalů si mezi nimi každý najde to své. Pro nejmenší diváky a jejich rodiny je určený filmový festival Juniorfest, který proběhne od 3. listopadu do 8. listopadu ve více městech Plzeňského kraje.

Reklama

Juniorfest jako putovní festival

Na rozdíl od jiných festivalů Juniorfest najde zázemí v řadě měst. Konkrétně v Dobřanech, Domažlicích, Horšovském Týně, Klatovech, Plzni a Přešticích. V Plzeňském kraji probíhá od roku 2008 a každý rok ho navštíví více než 17 tisíc diváků.

V rámci projekcí na návštěvníky čekají desítky filmů o mladých hrdinech a pro mladé i starší diváky. Nabídka je rozmanitá, od animovaných filmů až po dokumenty. Festival zavítá do minulosti kinematografie díky promítání dnes již klasických, oblíbených děl, jako jsou například filmy Bota jménem Melichar, Cesta do pravěku či Divotvorný klobouk. Z novějších snímků festival uvede mimo jiných animované snímky Esa z pralesa 2, Mavka: Strážkyně lesa a Mezi živly či pohádku Korunní princ a webseriál Vědma. Kompletní výpis je dostupný na stránkách festivalu.

…a něco navíc!

Juniorfest nabízí bohatý doprovodný program. Během šesti dnů jeho trvání na návštěvníky čekají workshopy, soutěže, setkání s tvůrci, besedy a mnoho dalšího. V rámci workshopů si například děti budou moct vyzkoušet herectví v praxi či se vtělit do kůže komiksových hrdinů. Jeden šťastlivec vyhraje v rámci soutěže cestu do pařížského Disneylandu.

Z řady dalších pořadů si zaslouží zmínku strašidelný park a strašidelný ostrov v Přešticích pro návštěvníky, kteří se rádi bojí. Ze známých osobností na Juniorfest zavítá například Zdeněk Troška, Jaromír Hanzlík anebo Lukáš Langmajer. Nebude chybět Přeštické deskobraní s řadou her či Odpoledne s Waltem Disneyem zaměřené na animáky.

Reklama

U Disneyho zůstane i Disney day, zábavné odpoledne plné dílen, her a soutěží vycházejících z Disneyho pohádek. Děti se dozví, jak kreslit dinosaury či dělat film. Budou se moct zúčastnit filmového kvízu pro žáky škol, navštívit hororový ostrov, stát se záchranářem na zkoušku anebo zhlédnout loutkové divadlo Čert ví proč… a ještě mnohem víc! Juniorfest nabídne zábavu pro celé rodiny, takže kdo hledá vyžití na první týden v listopadu, festival by mu neměl uniknout.

Reklama
Reklama
Zavřít reklamu