Reklama

Úmrtí přelomu roku: Na věčnost odešlo více herců

Foto: TMDB

Přelom roku zaznamenal úmrtí několika herců, kteří za sebou měli dlouhou a úspěšnou kariéru. I když jsou pryč, k jejich tvorbě se fanoušci budou s chutí vracet i nadále.

Reklama

Úmrtí, která nikdo nečekal

Tragicky ve věku pouhých 51 let zesnul německý herec Christian Oliver. Došlo k tomu během pádu letadla. Oběťmi se staly i Oliverovy dvě mladičké dcery. V ČR herec proslul především díky akčnímu policejnímu seriálu Kobra 11, kde ztvárnil Jana Richtera. Mezi jeho další známější díla patří závodní film Speed Racer či válečný snímek Valkýra.

Kobra 11

Sledujte Kobra 11 online

O2 TV

Sledovat online

Náhlá smrt dorazila rovněž pro britského herce Toma Wilkinsona. Wilkinson se i po sedmdesátce věnoval herectví, s nímž profesionálně začal již v polovině 70. let. Zahrál si v desítkách filmů a seriálů. Za roli v komedii Do naha! obdržel prestižní cenu BAFTA. Dvakrát získal nominaci na Oscara díky filmům Michael Clayton a V ložnici. S oblibou střídal žánry, nevyhýbal se kostýmním dramatům, akčním filmům ani kresleným snímkům.

Dlouhohrající hvězdy

Ještě vyššího věku se dožil americký herec David Soul, který zazářil v hlavní roli detektivního seriálu Starsky a Hutch. Objevil se rovněž ve filmovém remaku seriálu z roku 2004. Zahrál si po boku slavných herců, jako byl Clint Eastwood (Magnum Force) či James McAvoy (Sviňák). A ačkoliv se narodil v Chicagu, poslední desetiletí svého života Soul žil v Londýně, kde také ve věku 80 let zemřel.

Reklama

Rekordních 100 let stihla oslavit britská herečka Glynis Johns. Proslavila se jako paní Banksová v muzikálu Mary Poppins z roku 1964, ale na kontě měla desítky filmů, seriálů a divadelních rolí. Za svou divadelní tvorbu získala cenu Tony a obdržela nominaci na Oscara za film Poutníci za sluncem. Zajímavé je, že Johns vytvořila svůj vlastní sitcom Glynis. Poslední roli ztvárnila v roce 1999, poté odešla do hereckého důchodu.

Reklama
Reklama
Zavřít reklamu