Reklama

Zemřeli Bernard Hill a Simona Postlerová, Théoden a Galadriel

Foto: TMDB

Bernard Hill a Simona Postlerová jsou propojení s oblíbenou sérií Pán prstenů a zemřeli ve stejný den, 5. května. Oba herci si zahráli v dodnes vyhledávaných filmech a je radost se k jejich tvorbě vracet.

Reklama

Bernard Hill: Král i kapitán

Bernard Hill pocházel z Británie, kde se narodil v prosinci 1944 v Manchesteru. Zvládl se objevit hned ve dvou velkých filmech. V sérii Pán prstenů propůjčil tvář králi Théodenovi a ve filmu Titanic si vystřihl hrdinného kapitána Smithe, který jde ke dnu i se svou lodí.

Hill měl každopádně na kontě nejenom dramatické, epické role. Ostatně mu slávu přinesl britský sitcom Boys from the Blackstuff z 80. let. Profesionálně se herectví začal věnovat o desetiletí dříve a během své kariéry ztvárnil desítky rolí ve filmech i v televizi.

Dařilo se mu rovněž v osobním životě. Měl dvě děti, dceru Jay a syna Gabriela. Mezi jeho zájmy patřil fotbal, fandil týmu Manchester United, a věnoval se karate. Než si zahrál Théodena, mohla mu připadnout role čaroděje Gandalfa.

Kdo zavítal na 39. ročník MFF Karlovy Vary či v roce 2022 na Comic-Con Prague se s Bernardem Hillem mohl potkat i osobně, neboť herec naši zemi navštívil opakovaně. Anebo si ho připomeňte v druhé sérii televizního dramatu Respondér, poslední velké roli, kterou si Hill před svou smrtí ve věku 79 let zahrál.

Reklama

Simona Postlerová: Česká Galadriel

K sérii Pán prstenů měla pouto rovněž česká herečka Simona Postlerová. Namluvila česky postavu Galadriel. Ale Postlerová si vybudovala ještě daleko bohatší hereckou kariéru. Působila v divadle (Divadlo na Vinohradech i Národní divadlo) i v televizi a ve filmu. Zahrála si v řadě českých seriálů, jako je například Hospoda, Chlapci a chlapi, Labyrint, Ordinace v růžové zahradě či Vyprávěj. Z její filmové tvorby stojí za zmínku mimo jiných krimi Polední žár, komedie Záhadná paní Savageová či loňské výborné drama Tancuj, Matyldo. Dožila se 59 let, v listopadu by oslavila jubilejní 60. narozeniny.

Simona Postlerová pocházela z umělecké rodiny, její otec byl režisér a matka herečka. Vystudovala DAMU a hrála soustavně od 80. let. Za manžela si vzala kytaristu Zdeňka Hráška, který před osmi lety tragicky zemřel na rakovinu. Dvojice spolu měla dceru Janu Magdalénu a syna Damiána. Za své dabingové umění obdržela Simona Postlerová v roce 2002 Cenu Františka Filipovského. Ve volném čase se věnovala charitě a podpořila řadu projektů.

Probudím se včera

Sledujte Probudím se včera online

Voyo Sledovat online

TIP: Získejte Voyo na 7 dní zdarma, návod na registraci zde.

Reklama
Labyrint

Sledujte Labyrint online

Voyo Sledovat online

TIP: Získejte Voyo na 7 dní zdarma, návod na registraci zde.

Reklama
Reklama
Zavřít reklamu