Reklama

Voyo brzy porazí Netflix, HBO Max představuje novinku

Foto: TMDB

Voyo, Netflix, Apple TV+, HBO Max, Disney+… streamovací sítě v ČR získávají stále větší oblibu. Jde o jednoduchý způsob, jak za pár stovek měsíčně získat přístup k takřka nekonečné záplavě děl. Mezi ně patří nové filmy, seriály, talk show, soutěžní pořady, dokumenty… Streamovací sítě si svou popularitu uvědomují a neustávají na vavřínech. Dvě z nich, Voyo a HBO Max, v nedávné době přišly s překvapivými novinkami.

Voyo má velké plány, chce získat milion duší

Tedy ne do hrníčku na poličku jako vodník, nýbrž předplatitelů. A strategie mu funguje. Voyo se od ostatních výše zmíněných streamovacích služeb liší zaměřením na místní tvorbu. Mnohem častěji na něm diváci mohou sledovat původní české a slovenské filmy a seriály, starší i nové. Voyo nejenom přejímá tvorbu jiných, ale také spolupracuje na točení seriálů výhradně pro svou službu. Již jich vzniklo 37.

Do budoucna má Voyo smělé vize. V příštím roce chce překonat hranici jeden milion předplatitelů na Česku a na Slovensku. Voyo působí celkem v šesti zemích. Když se sečtou jejich výsledky, milion diváků již získalo. Ale v rámci Česka a Slovenska, jednoznačně nejsilnějších trhů, na prolomení kýžené hranice stále čeká. Na konci minulého roku předplatitelů v rámci těchto dvou států bylo cca 650 tisíc. Cílem je nejenom překročit milion, ale také dohnat Netflix.

HBO představí nové rozšíření

Nezahálí ani HBO Max, které stejně jako Voyo uvedlo řadu původních, mezi diváky dobře přijatých seriálů. Dřívější HBO Go se změnilo v HBO Max a nyní přichází s novým rozšířením. Pod názvem Max HBO od 21. května nabídne obsah složený z nabídky HBO Max, Discovery a Eurosportu. V praxi to jednoduše znamená, že se značně rozšíří nabídka pořadů a filmů, které předplatitelé mohou sledovat.

Kromě již zmíněných filmů a seriálů (nejenom) z produkce HBO služba Max k programu přidá dokumenty a reality show z Discovery a sportovní přenosy z Eurosportu. Na své si tak díky Max přijde širší segment publika. V létě zajásají milovníci olympijských her, neboť Max má být jedinou stanicí, která odvysílá veškeré pořízené záběry z her.

Stejně jako u Netflixu, i Max nabídne několik typů předplatného. Standardní plán zahrnuje možnost sledovat program na dvou zařízeních naráz, Full HD rozlišení a stažení 30 filmů anebo epizod seriálů do počítače. Poslední variantu lidé využijí zejména v případě, že někam cestují a nemají přístup na internet – svůj oblíbený film si tak mohou jednoduše uložit na laptop či notebook. Nechybí Premium předplatné, kde zároveň na Max mohou koukat až čtyři lidé, některé snímky a seriály nabídnou 4K rozlišení a zvuk Dolby Atmos a v případě potřeby si budete moct stáhnout až 100 filmů či epizod.

Obě verze předplatného umožní zakoupit doplněk Sport obsahující přenosy sportovních událostí a živé vysílání kanálů Eurosport 1 a Eurosport 2. Celkově by program služby Max měl být oproti současnému HBO až dvojnásobný.

Reklama
Reklama
Zavřít reklamu