Reklama

Březen 2024: Nejzajímavější nové filmy na streamovacích sítích

Foto: TMDB

S příchodem jara březen na streamovacích sítích přinese i více zajímavých nových filmů. Opět jde o rozmanitou kolekci žánrů.

Březen na streamovacích sítích v duchu české Ameriky

Jaroslav Kalfař je jedním z mála českých spisovatelů, kteří prorazili v Americe. Jeho kniha Kosmonaut z Čech (Netflix, premiéra 1. 3.) se nyní dočkala mezinárodního filmového zpracování. V hlavní roli vystupuje osamělý astronaut Jakub Procházka (Adam Sandler), který kvůli práci opustil svoji ženu Lenku (Carey Mulligan). Film řeší téma lásky, osamělosti i rodinných traumat, díky čemuž přiměje k zamyšlení. Nejde o akční sci-fi, ale kdo rád nad filmy hloubá a vychutnává si v nich české reálie, by si Kosmonauta z Čech neměl nechat ujít.

Zato do Francie zavítáme díky snímku Napoleon (Apple TV+, 1. 3.). Titulní roli ztvárnil uznávaný herec Joaquin Phoenix a na režijní sesli se posadil klasik Ridley Scott, který historické podívané umí. Film zachycuje Napoleonův vzestup k moci, vztah k manželce i střety s nepřáteli. Nechybí v něm silné konverzační scény ani epické bitvy, jednoduše vše, co by si divák mohl od historického dramatu přát.

Do minulosti se vrací rovněž snímek Shirley Chisholmová: Kandidátka na prezidentku USA (Netflix, 22. 3.). Vypráví o první černošské ženské kandidátce na prezidentku Spojených států amerických. Silné životopisné snímky mají diváci rádi a film nabízí pohled do etapy amerických dějin, která Čechům zase tak známá není. Už z toho důvodu by snímek mohl být schopný překvapit.

Špetka fantasy a boje navrch

Kromě filmových cestovatelů březen na streamovacích sítích vychází vstříc i milovníkům fantasy. První na řadě je Mladá dáma (Netflix, 8. 3.) s Millie Bobby Brown, známou díky seriálu Stranger Things, v hlavní roli. Brown ztvárnila čerstvou novomanželku prince, která se musí postavit drakovi a zabránit tomu, aby ji obětovali. Epických fantasy podívaných s vydařenými bojovými scénami není nikdy dost, tak doufejme, že Mladá dáma tuto mezeru aspoň zčásti zalepí.

Na lehčí notičce se ponese Irské přání (Netflix, 15. 3). Po delší době se na scénu znovu vrací bývalá dětská hvězda Lindsay Lohan. Účinkuje v příběhu o Maddie, která miluje svého nejlepšího kamaráda – jenže ten si bere někoho jiného! Když Maddie v Irsku vysloví své přání, ráno se probudí a zjistí, že je najednou kamarádovou snoubenkou. Romantická fantasy komedie pravděpodobně nabídne řadu humorných nedorozumění a navrch přihodí i pohled na půvabnou irskou přírodu.

Fantasy prostý, leč bojově laděný je film Road House (Prime Video, 21. 3.). Bývalý zápasník Dalton začne pracovat jako vyhazovač, ale zjistí, že není všechno zlato, co se třpytí. O akčním thrilleru režiséra Douga Limana (například Agent bez minulosti či Na hraně zítřka) se prozatím nepíše tolik, jak by si vzhledem k zajímavému nástinu děje a účasti Jakea Gyllenhaala v hlavní roli zasloužil. Nadupanější sportovně akční film ale březen na streamovacích sítích letos nenabídne.

Reklama
Reklama
Zavřít reklamu