Reklama

Březen 2024: Nejzajímavější nové seriály

Foto: TMDB

Březen letošního roku je z hlediska seriálové nadílky pořádně nabitý! Skoro by se dalo říct, že diváci neodejdou od televize/počítače, protože na ně čeká hned několik lákavých novinek.

Březen v duchu sci-fi a akce

Jedním z nejočekávanějších děl nového měsíce je Problém tří těles (Netflix, 21. 3.). Sci-fi seriál vychází z úspěšné knižní předlohy spisovatele Liou Cch’-sina. A ačkoliv Čína loni vypustila svou vlastní verzi, můžeme čekat, že ta americká vzbudí větší pozornost publika. Už díky tomu, že na její přípravě pracovali mimo jiných tvůrci Hry o trůny a mezi obsazením najdeme známé tváře (například Jonathan Pryce).

Ještě nabitější hereckou skvadru nabízí seriál Režim (HBO, 3. 3.). Jména jako Kate Winslet či Matthias Schoenaerts netřeba filmovým fanouškům zdlouhavě představovat. Minisérii o třech dílech budou mít diváci v případě zájmu zhlédnutou rychle. Příběh o rozpadajícím se režimu uvnitř palácových zdí si pozornost zaslouží, ostatně dystopie (kdo by si nepamatoval 1984?) se oblibě těší dlouhodobě.

Kdo z milovníků akčních podívaných nezná režiséra Guye Ritchieho? Podle jeho filmu nyní vznikl stejnojmenný seriál Gentlemani (Netflix, 7. 3.). Příběh se točí kolem mladého Eddieho, který po otci zdědí impérium s trávou a musí nad ním získat kontrolu. Hlavní roli ztvárnil Theo James, známý například ze sci-fi série Divergence. Pokud se seriálu podaří zachovat si kvalitu původního filmu, je se na co těšit.

Historický nářez

Na humorné notičce se oproti tomu nese seriál Zcela smyšlená dobrodružství Dicka Turpina (Apple TV+, 1. 3.). Titulní Dick Turpin začne šéfovat bandě psanců a postaví se svému velkému protivníkovi, zloději Jonathanovi. Hlavní role si vystřihli Noel Fielding a Hugh Bonneville. Britové mají smysl pro humor a nic jim není svaté, tak uvidíme, jak jim střílení si z historie (i střílení v historii) vyjde tentokrát.

Do minulosti zavítáme i díky seriálu Po atentátu (Apple TV+, 15. 3.). Jak název napovídá, seriál se soustředí na to, co následovalo po atentátu na Abrahama Lincolna. Lincolnův vrah se rázem stává lovnou zvěří. Minisérii nebude chybět pořádná dávka napětí ani špetka konspirace navrch. Ostatně, kdo z nás dnes ví, jak to s tím atentátem doopravdy bylo?

Superhrdinský bonus

Hrané superhrdinské seriály i nadále hrají prim, ale ty animované je škoda opomíjet. Disney+ 20. 3. představí seriál X-Men ’97. Jak název napovídá, děj se vrátí do 90. let. X-Meni opět budou zachraňovat svět, bojovat s nepřáteli a zároveň čelit diskriminaci a lidem, kteří se jich kvůli jejich schopnostem bojí. Díky zasazení do minulosti bude pro mnohé diváky seriál představovat nostalgický návrat do dětství.

Reklama
Reklama
Zavřít reklamu