Reklama

Červen 2024: Nejzajímavější nové filmy

Foto: TMDB

Červen 2024 začíná oficiální blockbusterovou sezónu, kdy se můžeme těšit na jeden velký biják za druhým. Na své si každopádně přijdou milovníci řady různých žánrů.

Reklama

Červen 2024 v kinech

Ve stopách svého slavnějšího otce se vydává režisérka Ishana Shyamalan. I ona díky snímku Strážci (premiéra 6. 6.) zabrouzdá do hororového žánru. Mladá umělkyně Mina má tu smůlu, že zabloudí v lese, kde se pohybují záhadné bytosti. Hlavní roli si vystřihla známá Dakota Fanning, jejíž účast by mohla k filmu přilákat nejednoho diváka. Podařených hororů není nikdy dost, tak doufejme, že Strážci si rodina Shyamalanových zrovna vybere silnější chvilku.

Na svobodomyslnou notičku hraje snímek Motorkáři (20. 6.), který diváky zavede do divokých 60. let v Americe. Jodie Comer hraje tvrdohlavou dívku Kathy, která se přidá k motorkářskému gangu Vandals, ale zjistí, že svoboda má svou odvrácenou stránku. Kromě Comer ve filmu najdeme další dobře známá jména, jako je Austin Butler a především Tom Hardy, který si na podobně drsných rolích založil podstatnou část kariéry.

Pokud se nechystáte na dovolenou, na Divoký západ můžete vyrazit díky filmu Horizont: Americká sága (27. 6.). Kevin Costner jako herec i režisér má čich na zajímavé historické podívané, což dokázal již oscarovým Tancem s vlky. Jeho nejnovější dílo představí napínavou tříhodinovou výpravu do Ameriky v období občanské války. Pokud se film povede, milovníci westernů se u něj budou po delším období sucha rozplývat nadšením.

Samozřejmě nesmí chybět ani pár pokračování rozjetých sérií, které zmíníme jen okrajově. Akční humornou pecku s Willem Smithem a Martinem Lawrencem představují Mizerové: Na život a na smrt (6. 6.). S novým příběhem určeným především pro děti dorazí z Německa fenka Lassie ve filmu Lassie: Nové dobrodružství (20. 6.). A do třetice všeho dobrého tu máme již třetí díl hororové série o vraždících mimozemšťanech. Tiché místo: První den (27. 6.) ukazuje, jak katastrofa vypukla a svět již nikdy nebyl stejný.

Reklama

Streamovací sítě

I na streamovacích sítích bude z čeho vybírat. Tak například Vrah naoko (Netflix, premiéra 7. 6.) vypráví příběh profesora, který předstírá, že je nájemný zabiják. Život mu zkomplikuje láska ke klientce. Už podle nástinu děje můžeme od filmu očekávat pořádnou porci akce a humoru se špetkou jiskření navíc. Herci jsou méně známí, zato režisér Richard Linklater má za sebou takové pecky jako romantické Před úsvitem (1995) či drama Chlapectví (2014).

Humor nebude chybět ani romantické komedii Rodinná aféra (Netflix, 28. 6.), v níž vystupuje více slavných herců, jako je Nicole Kidman, Zac Efron či Kathy Bates. Ve vtipném příběhu se zkombinují příběhy lásek a problémů hned několika postav, konkrétně mladé ženy (Joey King), její matky a šéfa.

Na závěr zmíníme jediný výraznější snímek pro mladší publikum. Je jím Ultraman: Výš a výš (Netflix, 14. 6.), podívaná o hvězdném hráči baseballu a hrdinovi, který se ujme výchovy novorozené příšerky. Japonský původ a inspiraci žánrem kaiju filmů v sobě Ultraman nezapře, a pro všechny milovníky animované akce jde o povinnost.

Reklama
Reklama
Reklama
Zavřít reklamu