Reklama

Duben 2024: Nejzajímavější nové filmy

Foto: TMDB

Duben 2024 pomalu, ale jistě zahajuje letošní blockbusterovou sezónu. Můžeme se těšit na velké bijáky, ale krom nich dostanou prostor i komornější, leč zajímavá díla.

Duben 2024 v kinech

Na nejrůznější superhrdiny, pavoučí a jiné muže, jsme již zvyklí. Odlišným hrdinou je Opičí muž (premiéra 4. 4.), kterého si vystřihl “milionář z chatrče” Dev Patel. Diváci, kteří již snímek zhlédli, chválí silnou atmosféru, pro české publikum neokoukané prostředí Indie, skvěle natočenou akci a sympatického hrdinu, s jehož motivací je snadné se ztotožnit. Někteří šli tak daleko, že film přirovnali k indickému Johnu Wickovi. Více lepších akčních pecek, které jsou zároveň chytré, v dubnu v kinech nenajdeme.

Oproti tomu ze skutečných událostí vychází film Nezlomní (11. 4.), který mimo jiného znovu dokazuje, že pes je nejlepším přítelem člověka. Hlavním hrdinou je Michael v podání Marka Wahlberga, který usiluje o to dovést svůj vytrvalostní tým k vítězství a cestou narazí na toulavého psa. Dobrodružné drama o nezdolnosti lidské i zvířecí povahy zahřeje na duši a nejednoho diváka dožene až k slzám.

Do dokumentárních vod zabrouzdá snímek Hranice Evropy (4. 4.). Věnuje se životu novinářky Sašy, která vyráží pracovat do Západní Evropy. Film rozebírá úskalí pracovního systému, řeší nevyhovující platy i smlouvy. Dokument úspěšně vrhá světlo na tematiku, která společností rezonuje a více lidí se s ní setká – navzdory tomu se o ní stále nemluví tolik, jak by si zasloužila. Extrémním sportům se oproti tomu věnuje dokument Ten, co slaví každý den (18. 4.) a zachycuje výkony lidí, jejichž zarputilost a vytrvalost budí obdiv či úžas.

A co ony slibované blockbustery? Náběh na to stát se hitem mají především dva snímky. Krotitelé duchů: Říše ledu (11. 4.) navazují na oblíbenou fantaskní a humornou dobrodružnou sérii. Akční drama Občanská válka (18. 4.) oproti tomu nabídne napínavou jízdu po rozvrácené Americe budoucnosti. Lákavé je jméno režiséra – Alex Garland natočil sci-fi pecky Ex Machina a Anihilace. V českých luzích a hájích by širší publikum svou kvalitou mohl zaujmout snímek Lesní vrah (25. 4.) inspirovaný řáděním sériového vraha Viktora Kalivody.

Streamovací sítě

Streamovací sítě tento měsíc mají slabší nabídku, ale dva slibné snímky se najdou. Největší hity (na Disney+ od 12. 4.) spojují cestování v čase a romanci. Harriet přijde při autonehodě o svého přítele Maxe a díky některým písním získá možnost vracet se do minulosti a znovu s ním trávit čas. Milovníci romantiky a fantasy v jedné osobě by si film neměli nechat ujít. Bonusové body Největší hity získávají pro ty, kteří rádi sledují příběhy točící se kolem hudby.

Na humorně akční notičku hraje Argylle: Tajný agent (na Apple TV+ od 12. 4.). Matthew Vaughn, známý díky sériím jako Kick-Ass či Kingsman, se vrací k tématu tajných agentů. Snímek zdařile střídá bojové scény a humorné okamžiky a navrch přihodí solidní výkony zúčastněných herců, jako je Henry Cavill a Bryce Dallas Howard.

Reklama
Reklama
Zavřít reklamu