Reklama

Duben 2024: Nejzajímavější nové seriály

Foto: TMDB

Fallout dubnu dominuje, ale kromě adaptace počítačové hry dorazí i další zajímavé seriály spadající do více žánrů.

Fallout vládne všem

Postapo sci-fi je pro mnohé jasně nejočekávanější novinkou tohoto měsíce. Vychází z oblíbené série her a zavádí lidi do světa stiženého jaderným konfliktem. Vize roku 2077, boj o přežití, hrdinové, jimž jde o všechno… Fallout jde od 11. dubna sledovat na Prime Video. Pokud se povede, dost možná půjde o sci-fi pecku roku 2024… ale nepředbíhejme! Hlavní roli si vystřihla mladičká Ella Purnell (například Yellowjackets), ještě povědomější je Kyle MacLachlan (Twin Peaks) či Walton Goggins (Justified).

Známou předlohu, tentokrát knižní, má za sebou rovněž seriál The Spiderwick Chronicles, dostupný od 19. dubna na Roku. Rodina Graceů odhaluje tajemství záhadného domu, do něhož se přestěhovali a možná objeví i skrytý vílí svět. Seriál vychází z oblíbené fantasy série, která již v roce 2008 získala filmovou adaptaci pod názvem Kronika rodu Spiderwicků.

Legendy filmu v televizi

Stále více filmových hvězd hraje i v seriálech. Zejména pokud jde o minisérie, které jim nezaberou příliš mnoho času. Nově si titulní roli v historické osmidílné minisérii A Gentleman in Moscow vystřihl Ewan McGregor. Hlavní hrdina skončí v domácím vězení krátce po ruské revoluci a nesmí odejít, jinak čelí hrozbě popravy. Naštěstí i uvnitř luxusního hotelu Metropol lze zažít nejedno dobrodružství. Film čerpá z románové předlohy Amora Towlese. Můžeme čekat, že McGregorova účast i silná dobová atmosféra nalákají mnohé diváky. Seriál od 18. dubna vysílá SkyShowtime.

Velice známým jménem je rovněž Colin Farrell, který si vystřihl soukromého detektiva v seriálu Sugar (na Apple TV+ od 5. dubna). Detektivní příběhy jsou stálicí literatury i televize z dobrého důvodu, nabízejí často velkou dávku napětí i silné osobnosti na pozici vyšetřovatele. U nového díla Sugar krom nich zaujme zasazení do Los Angeles. Dosavadní recenze vyznívají pozitivně, diváci chválí příběh i vizuální stránku.

Do třetice všeho dobrého si zaslouží zmínku Michael Douglas alias Benjamin Franklin v seriálu Franklin. Jeho příběh od 12. dubna nabízí Apple TV+. Vracíme se zpět do 18. století a Franklin vyráží na tajnou misi do Francie. Historická minisérie zachycuje méně známé období Franklinova života. Můžeme tak čekat, že příběh nejednoho člověka překvapí. O Douglasově mistrovském herectví netřeba pochybovat, v minulosti ho v televizi dokázal například v seriálu The Kominsky Method, a své fanoušky potěší i nyní.

V prozatím neznámé roli se objeví Robert Downey Jr. ve špionážní satiře The Sympathizer. Na HBO Max můžeme seriál sledovat už od dnešního dne, 14. dubna. Příběhově se seriál vrací do období vietnamské války. Downey Jr. si může projekty vybírat, takže je málo pravděpodobné, že by se upsal seriálu, který nedokáže oslovit. Uvidíme.

Reklama
Reklama
Zavřít reklamu