Reklama

Extraktoři: Nový špionážní český seriál ze zákulisí rozvědky na Voyo.cz

Jana Fojtíková
30.10.2023 17:31
Foto: Archiv Nova.cz

Video platforma Voyo.cz nasadila do své programové nabídky nový seriál, u kterého vám bude krev tuhnout v žilách. Extraktoři má šest dílů a diváky zavede mezi členy zpravodajské služby, kteří mají za úkol pomáhat Čechům, jež se v zahraničí dostali do potíží.

Reklama

Inspirací jsou skutečné události

Na scénáři k šestidílnému špionážnímu českému seriálu spolupracovali Jan Stehlík, Evita Naušová a investigativní novinář Jaroslav Kmenta, který je reportérem časopisu Reportér. Zkušenosti má s vnitropolitickými kauzami i s odhalováním korupce. Umí se podívat na zoubek mafiánských a podnikatelských kruhů a své bohaté investigativní zkušenosti přenesl i do scénáře zmiňovaného thrilleru.

V hlavní roli česká rozvědka

Zákulisí české rozvědky může být pro diváka lačného po napětí rozhodně zajímavé. V seriálu Extraktoři se na scénu dostává její speciální jednotka, která se stará o Čechy, kteří se ocitli v zahraničí  v situacích život ohrožujících a kteří potřebují pomoc v nouzi. Práce členů speciální jednotky je velmi náročná i nebezpečná zároveň. Často operují za hranicemi České republiky v zemích, kde je nepřátelské prostředí, jednají s teroristy a hledají řešení mimo tradiční diplomatické cesty.

6 dílů plných napětí

Určitě si i vy vzpomenete na případ dvou Češek unesených v Pákistánu. Jejich příběhem se nechal inspirovat i seriál Extraktoři. V jednotlivých dílech, nazvaných Únos, Tým, Naděje, Písečná bouře, Dohoda a Svoboda vystupují Tereza (Gabriela Heclová) s Danou (Michaela Petřeková), jež zmizely během svého putování po Indii. Jejich stopa vede do Pákistánu, do země, která je pro běžné turisty poněkud nebezpečná.

Plk. Leona Váchová (Pavla Gajdošíková) osloví dva české agenty, jež v této oblasti pracují. Jsou to operativci Theodor Walla (Jakub Štáfek) a Petr Čech (Jan Révai). Sama Váchová má pak na starosti zatčení šejcha Al Rašída. Jenže zjišťuje, že se manipulovalo s důkazy. Komplikuje se také působení českých operativců v Pákistánu kvůli tomu, že je vyzrazena jejich identita.

Reklama

Na veřejnost se dostane video s unesenými dívkami, jež musejí čelit útrapám v drsných podmínkách, které vyzkoušejí sílu jejich přátelství. O spolupráci jsou požádáni Američané. Dějová linka se začíná komplikovat, když se objeví tajemství, jež je spojeno s oběma dívkami. Čas mezitím rychle ubíhá, dramatický průběh má také situace se šejchem Al Rašídem. Podaří se záchrana dívek ze zajetí? A jaký bude jejich návrat k normálnímu životu na svobodě?

Režisér Roman Kašpařovský

Rodák z Havlíčkova Brodu, režisér Roman Kašpařovský (1975) vystudoval produkci na FAMU. Jako režisér debutoval celovečerním autorským filmem Všiváci v roce 2014. Do té doby se podílel na výrobě filmů coby vedoucí výroby nebo produkce. Jeho jméno je tak možné najít v titulcích snímků 2Bobule, Lidice, 7 dní hříchu, Martin a Venuše, Příběh Kmotra, Tři bratři, Gangster Ka, Vlastníci či Mimořádná události.

Gangster Ka

Sledujte Gangster Ka online

Voyo Sledovat online

TIP: Získejte Voyo na 7 dní zdarma, návod na registraci zde.

Reklama
Všiváci

Sledujte Všiváci online

Voyo Sledovat online

TIP: Získejte Voyo na 7 dní zdarma, návod na registraci zde.

Zajímavosti o seriálu

Protože se děj thrilleru Extraktoři odehrává mimo jiné také v zahraničí v oblasti Pákistánu, bylo pro potřeby natočení těchto exteriérů využito bezpečnější Turecko. Zde se natáčelo při hranicích s Íránem a herci se museli popasovat i s dost nepříjemnými situacemi, když je hlídala turecká policie pomocí dronů nebo je obtěžovaly svou přítomností blechy a štěnice. Herečka Pavla Gajdošíková v roli plk. Leony Váchové měla hodně scén s Romanem Zachem. Kdo tyto herce zná, tak ví, jak velký je mezi nimi výškový rozdíl. Sama Pavla Gajdošíková měří jen 154 cm a Roman Zach se svou výškou 204 cm patří mezi nejvyšší české herce. I proto musel při některých scénách s Gajdošíkovou sedět.

Reklama
Reklama
Reklama
Zavřít reklamu