Reklama

Comic-Con Prague 2024: Fanoušci Star Wars budou mít hody

Foto: TMDB

Star Wars neboli Hvězdné války jsou jednou z nejúspěšnějších a nejmilovanějších sci-fi frančíz. V roce 1977 odstartovaly fanouškovskou mánii, která trvá dodnes. Po řadě filmů, seriálů hraných i animovaných, her a knih, které vyšly česky i anglicky, do Prahy zavítá několik herců ze série. Stane se tak v rámci dubnové akce Comic-Con Prague, která proběhne 5. až 7. dubna.

Reklama

Star Wars: Hvězda vskutku zářivá – C-3PO

Nejvíce očekávaným hostem je v tuto chvíli Anthony Daniels. Britský herec se narodil v roce 1946. Ačkoliv si mnozí diváci možná hned nevybaví jeho tvář, minimálně jeho hlas znají všichni. Daniels ztvárnil droida C-3PO, postavu, která je nedílnou součástí série Hvězdné války už více než čtyřicet let.

Kromě původní trilogie z let 1977 až 1983 si Daniels roli zopakoval v řadě dalších snímků a seriálů. Naposledy tak učinil v loňském seriálu Ahsoka. Na kontě má spoustu jiných seriálů ze stejného světa, namátkou Příběhy Droidů, Povstalci a Klonové války. Krom toho namluvil elfa Legolase ve filmu Pán prstenů z roku 1978. A kdo vládne angličtinou, může si o Danielsově osudové roli přečíst knihu. V roce 2019 mu vyšla autobiografie I Am C-3PO: The Inside Story.

Světu vládnou Mandaloriani

Minimálně světu Star Wars určitě. Seriál The Mandalorian měl premiéru v roce 2019 a vloni se dočkal již třetí řady. U diváků budí úspěch, na Československé filmové databázi ho aktuálně najdete v první stovce nejlepších i nejoblíbenějších seriálů. Jednu z oblíbených postav, odhodlanou a hrdou bojovnici Zbrojířku, vůdkyni tradiční odnože Mandalorianů, si vystřihla Emily Swallow.

Pro původem americkou herečku jde o roli, která ji proslavila. Zbrojířka nejvíce prostoru získala v třetí sérii a objevila se rovněž v seriálu Boba Fett: Zákon podsvětí. Swallow měla výraznou roli též v oblíbeném, dnes již kultovním seriálu Supernatural alias Lovci duchů o bratrech Winchesterových. Vystřihla si úlohu Amary, která v příběhu napáchala pořádné veletoče!

Reklama

Do třetice všeho dobrého na Comic-Con Prague zavítá americký herec a kaskadér Tait Fletcher. V pěti epizodách třetí série The Mandalorian Fletcher propůjčil svou tvář postavě Pazy Viszla. Pikantní je, že se objevil i v pilotní epizodě seriálu, ale tam si vystřihl jinou, menší úlohu – chlápka, který se v barvu porve s Mandalorianem. Že není žádné céčko, Fletcher dokázal například i v seriálech Waco či Perníkový táta anebo v komediální videoherní fantasy Jumanji: Vítejte v džungli! (2017).

Reklama
Reklama
Zavřít reklamu