Reklama

Herec Jean-Claude Van Damme přijede do Prahy

Foto: TMDB

Všichni milovníci akčních filmů by měli zpozornět. Již 7. listopadu Prahu navštíví herec Jean-Claude van Damme. Zúčastní se akce Noc s legendou, v jejímž rámci povypráví o svém životě, kariéře i snaze probojovat se na výsluní. Van Dammovi fanoušci budou mít možnost se s ním setkat a zeptat se na libovolnou otázku. Akce proběhne v klubu SaSaZu. Stojí za ní agentura VDN.

Reklama

Vstup na Noc s legendou otevírá v 19 hodin. Ve 20 hodin akce začíná a trvá do 22 hodin. Návštěvníci si tak užijí dvě hodiny povídání o Van Dammově bohaté kariéře. Komu by to nestačilo, má možnost si zakoupit meet and greet, tedy setkání s hercem v zákulisí. Díky němu si fanoušci budou moct s hercem pohovořit a získat společnou fotografii. Tu obdrží oboje v tištěné verzi ihned na místě i v on-line podobě. Cena vstupenek činí 1990 až 5990 korun, podle toho, kterou variantu zájemci zvolí. Základní lístek je za 1990 korun, částka za meet and greet začíná na 3990 korunách.

Jean-Claude Van Damme jako hollywoodský bojovník

Jean-Claude Van Damme se narodil v roce 1960 v Belgii. Než se vrhl na hereckou dráhu, věnoval se bojovému umění, karate a kickboxu. V roce 1982 se přestěhoval do Ameriky a přeorientoval se na herectví. Jeho průlomovou rolí se stal film Krvavý sport (1988), který vychází ze skutečných událostí. Tento snímek vynesl Van Damma na výsluní a herec díky němu získal pověst akční hvězdy.

Tu následně v 90. letech zúročil ve snímcích jako Lví srdce, Smrtící zatykač, Dvojitý zásah, Univerzální voják, Není úniku, Živý terč, Timecop, Náhlá smrt, Souboj cti, Maximální riziko a další. V novém tisíciletí na sebe upoutal pozornost například ve filmu JCVD (2008). Van Damme prokázal, že zvládá i hlasové herectví ve snímku Kung Fu Panda 2 (2011) a naposledy ve filmu Mimoni 2: Padouch přichází (2022). Pozornost na sebe strhl v týmové řežbě Postradatelní 2 (2012), kde zazářil po boku dalších akčních hvězd, jako je Sylvester Stallone, Jason Statham, Dolph Lundgren či Arnold Schwarzenegger.

Zajímavostí je, že kromě bojových umění Van Damme pět let studoval balet. V Belgii na jeho počest vztyčili sochu. Byl pětkrát ženatý se čtyřmi rozdílnými ženami a má tři děti. Než se proslavil, pracoval například jako řidič limuzíny, poslíček pizzy, řidič taxi a vyhazovač. Jednou prohlásil, že anglicky se naučil díky sledování seriálu Flintstoneovi. Ucházel se o roli Batmana ve filmu Batman (1989), ale nakonec ji získal Michael Keaton.

Reklama

Reklama
Reklama
Zavřít reklamu