Reklama

James Bond zavítá do Prahy

Foto: TMDB

Bond. James Bond. Agent 007. S povolením zabíjet. Takto ho znají celé generace fanoušků. Ostatně, první film s Bondem měl premiéru již v roce 1962. Tehdy si ho zahrál Sean Connery. Zatím posledním představitelem Bonda se stal Daniel Craig. Ať už nosil jakoukoliv tvář, Bond se vždy vracel domů do rodné Británie a do ostatních zemí cestoval výhradně v rámci své práce.

Reklama

To se změní díky výstavě Bond in Motion, která 9. prosince otevře v Praze. V hlavním městě České republiky zůstane až do konce března příštího roku. Fanoušci Bondových dobrodružství tak budou mít téměř čtyři měsíce na to, aby si výstavu prohlédli. Předtím ji bylo možné zhlédnout pouze v belgickém Bruselu, kde měla premiéru v roce 2022 a ještě dříve v Londýně, kde má výstava stálou základnu.

James Bond a krásné káry

Jak název výstavy napovídá, výstava se soustředí na Bonda v pohybu. Tedy v prvé řadě na dopravní prostředky, které ve filmech využívá. Ne nadarmo. Vždyť kromě krásných žen mezi Bondovy lásky patří elegantní a zároveň funkční auta. V Praze si návštěvníci prohlédnou 35 vozů, které Bond řídil. Nejdražším z nich je Rolls-Royce Phantom, který se objevil ve filmu Goldfinger (1964). Chybět nebude ani Aston Martin z prozatím poslední bondovky Není čas zemřít (2021).

Samozřejmě, filmy o Bondovi nabídly různé druhy dopravních prostředků. Kromě aut šlo o vrtulníky, letadla, motorky i ponorky. Ty rovněž tvoří součást výstavy. Doplní je rekvizity, modely, fotografie kulis a chytré přístroje, které Bond používá. A aby toho nebylo málo, po prohlédnutí výstavy budou moct lidé zavítat do originálního baru 007 či do prodejny Jamese Bonda.

Výstava bude otevřená v úterý až pátek od 10 do 18 hodin a o víkendu od 10 do 20 hodin. Časově vyjde zhruba na jednu hodinu. Vstupenky jsou již v prodeji on-line. Bond in Motion proběhne v Křižíkových pavilonech na Výstavišti v Praze.

Reklama

Reklama
Reklama
Zavřít reklamu