Reklama

Květen 2024: Nejzajímavější nové seriály

Foto: TMDB

Květen 2024 nepřináší tolik slibných nových seriálů jako předcházející měsíce. Pár zajímavých kousků přesto najdeme.

Reklama

Květen 2024 na Apple TV+

8. května dorazí poutavě vyhlížející novinka Temná hmota. Za její knižní předlohou stojí americký spisovatel Blake Crouch. Jeho jméno není v televizním světě nové, napsal například románovou trilogii Městečko Pines, která inspirovala stejnojmenný seriál. Román Temná hmota pak získal označení jeden z nejlepších sci-fi románů posledních deseti let a vyšel i česky. Točí se kolem profesora Jasona Dessena, kterého někdo unese do alternativního světa. Jason musí vymyslet, jak se dostat zpět a přijít na to, kdo by mu mohl chtít jeho život ukrást a proč. V hlavních rolích vystupuje více známých tváří, jako je Joel Edgerton v roli Jasona či Jennifer Connelly, která ztvárnila jeho manželku Danielu.

Disney+

U seriálů inspirovaných knižní předlohou, která dorazila i na český trh, ještě chvíli zůstaneme. Matthew Shardlake je v románové sérii C. J. Sansoma detektiv vyšetřující zločiny za vlády anglického krále Jindřicha VIII. Historickou detektivku o čtyřech dílech, v níž Shardlake vyšetřuje smrt komisaře, Disney+ představil již 1. května. Titulní roli si vystřihl méně známý Arthur Hughes, zato u jména představitele Thomase Cromwella nejeden seriálový fanoušek zastříhá ušima. Není jím nikdo jiný než Sean Bean, který snad v tomto seriálu neumře, jak se mu to povedlo v tolika jiných rolích (řekl někdo Hra o trůny?).

Hlavní hrdina obnoveného seriálu Doctor Who se na rozdíl od Shardlakea nedrží v renesanční Anglii (byť i tu navštívil), ale cestuje napříč časem a prostorem ve své lodi TARDIS, která je zevnitř větší. Ano, Doktor je zpátky a s ním i nová společnice Ruby Sunday! Ncuti Gatwa a Millie Gibson se divákům v těchto rolích představili už vloni, ale teprve 11. května dostanou vlastní první sérii plnou dobrodružství. Pokud příběhy minulých Doktorů něco napověděly, můžeme se těšit na (ne)přátelské mimozemšťany, plno utíkání, vtipu i napětí.

Netflix

Netflix má v květnu premiéru řady seriálů, tak to vezmeme hopem a podíváme se na tři nejzajímavější z nich. Komediální thriller Bodkin (9. května) zachycuje snahu tří autorů podcastů vypátrat v irském městečku zmizelé lidi. Pravda ale je daleko bizarnější, než čekali. Mladší diváky potěší především animovaný seriál Jurassic World: Chaos Theory (24. května), v němž znovu na scénu dorazí dinosauři a s nimi i pořádná dávka napětí. Do třetice všeho dobrého je tu slavný Benedict Cumberbatch, který zazáří v minisérii Eric (30. května) o otci, který hledá svého zmizelého syna. Jo, a taky se kamarádí s obří loutkou. Cumberbatch má na podařené projekty čich, tak doufejme, že se trefil i tentokrát.

Reklama

Zaujal vás některý z těchto seriálů? Chystáte se na něj v květnu podívat?

Reklama
Reklama
Zavřít reklamu