Reklama

Leden 2024: nejzajímavější nové filmy v kinech

Foto: TMDB

Leden nového roku se nese v duchu novinek známých režisérů i žánrových snímků, které uchvátí široké publikum. Na své si tak přijde každý bez ohledu na žánrové preference.

Reklama

Leden, s Woodym v kině budem

Woody Allen ani po dosažení osmdesátky nepřestává točit. Jeho nejnovější dílo Zásah štěstím (premiéra 4.12.) působí dle dosavadních hodnocení jako vydařený kousek. Točí se kolem manželského páru, jehož zdánlivé štěstí naruší náhodné setkání. Allen umí kousavá zobrazení partnerských vztahů jako málokdo jiný a fanoušci komediálních dramat by si jeho film neměli nechat ujít.

Stoupající hvězdou je novozélandský režisér Taika Waititi. Po svérázné upírské parodii Co děláme v temnotách a superhrdinské komedii Thor: Ragnarok Waititi přišel s další komedií. Jeden gól (4.12.) vypráví příběh nejhoršího fotbalového týmu na světě, který bojuje o vítězství. Hlavní roli si vystřihl Michael Fassbender a film potěší všechny, kteří rádi fandí outsiderům.

U sportu a známých jmen ještě chvíli zůstaneme. Michael Mann natočil drama Ferrari (4.12.) o stejnojmenném závodníkovi, který čelí nejedné výzvě. V titulní roli zazářil Adam Driver, a ačkoliv je teprve začátek roku, v konkurenci životopisných dramat má Ferrari dobře našlápnuto. Vůbec by nepřekvapilo, kdyby si dojel až na nominaci na Oscara.

Fantasy jízda

Milovníci fantasy si přijdou na své díky hned dvěma filmům. Po řadě (pod)průměrných snímků Nicolas Cage účinkuje v podařeném filmu To se mi snad zdá (11.1.). Poté, co se o něm začne zdát milionům lidí, vysokoškolský profesor Paul okusí zářnou i odvrácenou tvář slávy.

Reklama

Mnohem přímočarejší je český snímek Krvavý Johann (11.1.). Johann Faust rozpoutá v Praze peklo za pomoci upírů a zombíků. Je na jeho bývalé lásce Markétě, aby ho zastavila. Pořádně drsných fantasy příběhů vzniklých v ČR není nikdy dost. Krvavý Johann by mohl mezeru na trhu aspoň zčásti zalepit.

Na závěr přejdeme k jinému českému filmu, který již nespadá mezi fantasy. Aristokratka ve varu (18.1.) navazuje na humoristický snímek Poslední aristokratka (2019) a čerpá z knižní série Evžena Bočka. Mladá aristokratka Marie a její svérázná rodinka i zaměstnanci se vrátí, aby zažili další dobrodružství. Zůstává tak jen otázkou, nakolik se u nich diváci pobaví tentokrát.

Reklama
Reklama
Zavřít reklamu