Reklama

Nadhodnocení herci a herečky: Kdo dle diváků neumí hrát?

Foto: TMDB

Nadhodnocení herci a herečky vyvolávají mezi diskutujícími velké vášně. Diváci věří, že některé slavné osobnosti nezaslouženě vydělávají miliony dolarů, ačkoliv nejsou talentované. Jde leckdy o známá jména, která vás překvapí.

Reklama

Nadhodnocení herci hrají sami sebe

Jedním ze znamení, že herec není příliš talentovaný, je to, že v každé roli hraje sám sebe. Jinými slovy, že má stále stejný manýrismus a výrazy.

„Jeff Goldblum dokáže hrát pouze Jeffa Goldbluma,“ říká jeden diskutující. Dalším známým jménem, které to od diváků schytalo, je Morgan Freeman. „Prakticky v každém filmu hraje tu samou osobnost. To samé Michael Caine (s výjimkou filmu Potomci lidí).“

„Tom Cruise dostává hodně peněz a jeho postavy jsou nerozeznatelné jedna od druhé,“ myslí si jiný divák. „Cruise není herec, ale filmová hvězda,“ dodává další.

U mladistvých diváků v posledních letech boduje mladičká Zendaya, ale ne všichni jsou jí okouzlení. „Ještě jsem neviděl roli, kde by ukázala jinou emoci než ‚protivná sarkastická puberťačka‘,“ vyjádřil diskutující na internetu otevřeně svůj názor.

Reklama

„Melissa McCarthy je vtipná, ale v každém filmu hraje tu samou postavu,“ napůl chválí a napůl kritizuje další divák.

Všechno je to o vzhledu

Film je vizuální médium, a jako takové v něm často bodují herci a herečky, kteří jsou atraktivní. To nutně neznamená, že umí hrát.

Tak například Gal Gadot známá díky ztvárnění superhrdinky Wonder Woman je „nejnovější v dlouhé řadě hollywoodských herců a hereček, kteří jsou slavní díky tomu, že na plátně vypadají skvěle.“

„Scarlett Johansson je hezká, ale její herectví je prkenné prakticky ve všem, co dělá,“ přidává se jiný diskutující. I Johansson si zahrála superhrdinku. Ztvárnila Black Widow v marvelovském filmovém vesmíru (MCU).

Reklama

Často se tento problém podle mínění diváků týká hlavně herců, kteří prosluli díky jedné velké roli a její stín nedokázali překonat. „Emilia Clarke je podle mě nejhorší herečkou ve Hře o trůny a všechno, co natočila potom, bylo příšerné. Hodně lidí jí to odpouští, protože je roztomilá a rozkošná a podle všeho je v reálném životě milá, ale její herecký rejstřík je vážně omezený,“ vysvětluje diskutující on-line. Další divák s ním souhlasí. „Emilia Clarke je krásná, jasně, ale myslím si, že její herectví je dost špatné.“

Na vzhled nesází pouze herečky. „Timothée Chalamet je talentovaný herec, ale mám pocit, že lidi kvůli němu blázní, protože je mladý a nádherný a podařilo se mu získat neuvěřitelné role ve filmech neuvěřitelných režisérů brzy v jeho kariéře,“ říká další diskutující. „Ale v každém filmu, kde ho vidím, mám pocit, že sleduji rozdílné variace toho stejného introvertního, tiše mluvícího hrdiny – Chalamet nikdy nevybočí z úzkého rejstříku.“

Ať už s těmito hodnoceními souhlasíte anebo nikoliv, rozhodně vedou k zamyšlení a třeba diváky přimějí se na jejich ne/oblíbené herce a herečky podívat novým pohledem.

Reklama
Reklama
Reklama
Zavřít reklamu