Reklama

Nejlépe placení herci: Kdo v Hollywoodu vydělává nejvíc peněz?

Foto: TMDB

Nejlépe placení herci mají do konce života vystaráno. Ročně vydělávají statisíce, miliony dolarů, o čemž si většina lidí nechává jen zdát. Jen jeden z nich ale může být ten nejbohatší a nejúspěšnější. Aspoň pokud jako rozhodující kritérium vezmeme výši výplaty.

Nejlépe placení herci jsou akční hvězdy

I nadále žebříčkům herců s největšími honoráři dominují muži. Desáté místo získal Denzel Washington (24 milionů dolarů) díky akčnímu snímku Equalizer 3: Poslední kapitola. Ačkoliv Washingtonovi táhne na sedmdesátku, v akčních dílech vystupuje s chutí dál.

Akce není cizí ani devátému nejúspěšnějšímu, Benu Affleckovi (38 milionů). Affleck se vloni činil. Režíroval a zahrál si v dramatu Air: Zrození legendy společně se svým dlouholetým kamarádem Mattem Damonem. Kromě toho si zopakoval roli Batmana v dvou superhrdinských filmech – Aquaman a ztracené království a Flash. Do čtveřice všeho dobrého hlavní roli ztvárnil v akčním thrilleru Hypnotik.

Akční hvězdou je rodilý Brit Jason Statham (41 milionů). Vloni se objevil výhradně v pokračování ustálených sérií, jako Postradatelní, Rychle a zběsile či Meg. Stejnou částku získal Leonardo DiCaprio, který letos slaví jubileum – 50 let. DiCaprio loni zabodoval jediným, leč výborně hodnoceným snímkem – Zabijáci rozkvetlého měsíce získali deset nominací na Oscara.

První pětka

A již jsme v první pětce. Jméno Matta Damona zaznělo výše. Damon získal ještě více peněz než jeho parťák Ben Affleck, celkem 43 milionů dolarů. Kariérně mu rok 2023 přál, neboť si zahrál v úspěšném historicko-válečném filmu Oppenheimer. Damonovi nemá co závidět Ryan Gosling, který si vydělal totožnou částku. Gosling slavil úspěch díky filmu Barbie, který se stal komerčním i diváckým hitem.

Krásné třetí místo drží Tom Cruise (45 milionů). Cruise vloni zazářil v pokračování série Mission Impossible. Jejího pokračování se dočkáme napřesrok.

První příčka jistě mnohé překvapí. Po řadě akčních hvězd ji získal Adam Sandler. Sandler si vydělal za rok 2023 působivých 73 milionů. Zahrál si hned ve třech filmech – animované komedii Leo, komedii Rozhodně nejsi zvaná na mou bat micvu a snímku Vražda v Paříži, na nějž ještě dojde řeč.

A co dámy?

Herečky i nadále hrají druhou ligu. Ačkoliv v nejednom případě ztvárňují hlavní role, nejlépe placení herci bývají z převážné části muži.

Toto pravidlo zvládla prolomit Jennifer Aniston (42 milionů dolarů), která získala šesté místo v žebříčku. Zahrála si hlavní roli v akční krimi komedii Vražda v Paříži. Nastupující hvězdou je Margot Robbie (59 milionů), která se probojovala na druhé místo. Získala i další poctu – ve 33 letech je nejmladší hvězdou v žebříčku. Robbie si vystřihla titulní roli v již zmíněném snímku Barbie a nechyběla ani v komedii Asteroid City.

Reklama
Reklama
Zavřít reklamu