Reklama

Nejzajímavější nové filmy na streamovacích službách: listopad 2023

Foto: TMDB

Probrali jsme zajímavé filmy v kinech i nové seriály, ale co streamovací služby? Ani ty v listopadu nezahálejí a nabídnou více titulů, které by si diváci neměli nechat ujít.

Reklama

Dokumenty i hrané filmy

Pokud máte rádi Sylvestera Stallonea, možnost dozvědět se o tomto legendárním herci více nabízí nový dokument zvaný prozaicky Sly (na Netflixu od 3.11.). Stallone sdílí svůj příběh, vypráví, jak se stal hollywoodskou hvězdou, ačkoliv jeho skromné počátky tomu nenasvědčovaly. Dokument zvládne vzbudit emoce, poskytne nové informace o Stalloneovi a navíc zaujme otevřeností a upřímností, s jakou herec otevírá dveře do svého soukromí.

Potenciálně největší peckou listopadu je nicméně film Zabijáci (na Netflixu od 10.11.). Režisér David Fincher opakovaně prokázal, že náleží mezi nejtalentovanější tvůrce současnosti díky filmům jako Zmizelá, Klub rváčů či Sedm. I ve svém nejnovějším díle opět zavítal do světa zločinu, tentokrát z pohledu záporné strany. Jak název napovídá, hlavním hrdinou je zabiják Christian, který plánuje další misi, ale začne ztrácet klid a rozum. Podle prvotních ohlasů to vypadá, že Michael Fassbender v hlavní roli exceluje a film zaujme svou chladnou atmosférou i cynismem, s jakým předkládá náhled na život jednoho sociopatického nájemného vraha. Což není zrovna typ postavy, která by v kinematografii vystupovala v hlavních rolích příliš často.

Konečně pro děti je nejzajímavějším snímkem listopadu animovaný film Leo (na Netflixu od 21.11.). Titulní Leo není žádný mladík, aspoň na poměry lidí ne! Jde o 74 let starou ještěrku, která se společně s kamarádem želvou rozhodne uniknout z terária ve škole, kde žije už celá desetiletí. Dá se čekat, že film bude epické dobrodružství plné humoru, zejména protože Leo ani jeho kamarád netuší, jak to chodí ve světě mimo školu. Animace již z upoutávek a fotografií působí půvabně, takže pokud se stejně povede i příběh, půjde o ideální volbu pro rodiče s dětmi.

Ženská síla

Jak se blíží udílení Oscarů, můžeme očekávat příliv nových životopisných snímků. Jedním z nich je Nyad (premiéra 3.11. na Netflixu), který vypráví příběhy atletky Diany. Diana se v šedesáti letech rozhodne přeplavat moře z Kuby do Ameriky. Aby svého cíle dosáhla, pomáhá jí její kamarádka Bonnie. Kromě příběhu o lidské vytrvalosti zaujmou jména hlavních hereček. Dianu si vystřihla Annette Benning a Bonnie hraje Jodie Foster. Pokud se film vyvede, můžeme se těšit na silný příběh o tom, že na splnění snů není nikdy pozdě bez ohledu na věk.

Reklama

Ženám věnuje pozornost rovněž komediálně laděný snímek Královna kvízů (na Disney+ od 3.11.). Awkwafina a Sandra Oh hrají sestry Anne a Jenny, které musí splatit matčiny dluhy. Nenapadne je nic lepšího, než z Anne udělat onu titulní královnu kvízů. Podobně optimistické road filmy se stále málokdy vidí, zejména taková zaměřená na ženy. Awkwafina i Sandra Oh jsou zkušené komediální herečky a nejenom jejich fanoušci se u tohoto filmu pobaví.

Reklama
Reklama
Zavřít reklamu