Reklama

Nejzajímavější nové filmy v kinech: prosinec 2023

Prosinec 2023 kino novinky: Wonka
Foto: TMDB

Prosinec znamená, že blockbusterovou sezónu máme za sebou. Kina kromě vánočních filmů ovládnou především dobrodružné a rodinné filmy, ideální pro dobu oddychu. Tentokrát dáme přednost kvantitě před kvalitou a představíme si tři nadcházející filmy rozdílných žánrů.

Reklama

Prosinec jako měsíc čokolády i superhrdinů

Známý režisér Juraj Jakubisko se vrátí s pokračováním své úspěšné pohádky Perinbaba z roku 1985. Jde o jeho poslední film, neboť Jakubisko zemřel v únoru tohoto roku. Perinbaba a dva světy, jak zní název dlouho očekávaného druhého dílu, má premiéru 7.12. Hlavní postavou je Lukáš, syn hrdinů z předchozího filmu. Lukáš se vydá poznat svět a zažívá nejedno dobrodružství. Pohádky k adventnímu období patří, takže komu se líbila jednička, pokračování by si neměl nechat ujít.

Na rodinnou notu hraje rovněž film Wonka (14.12.). Willy Wonka se na plátnech kin objevil vícekrát, naposledy s tváří Johnnyho Deppa ve filmu Karlík a továrna na čokoládu z roku 2005. Nový snímek se věnuje Willyho mladým letem, době, kdy ještě nevládl továrně na čokoládu. Titulní postavu si vystřihl uznávaný herec Timothée Chalamet. Kromě něj se ve filmu objeví další známé tváře, jako je Hugh Grant či Rowan Atkinson. Dá se čekat, že barevnější film než Wonka tento měsíc nedostaneme, přičemž pro milovníky čokolády jde o povinnost.

Na začátku článku jsme tak trochu kamuflovali. Pravda, blockbusterové filmy zářily především v létě, ale jeden přesto dostaneme i v závěru roku. Do kin se přiřítí superhrdina Aquaman ve filmu Aquaman a ztracené království (21.12.). První Aquaman z roku 2018 patří k lépe hodnoceným snímkům z DC filmového vesmíru. Uvidíme, jestli si pokračování povede stejně dobře. Roli Aquamana si znovu vystřihl Jason Momoa. Vrátí se i další povědomé postavy, jako je Aquamanův bratr Orm či záporák Black Manta. Právě se svým polovičním bratrem musí Aquaman navzdory předchozímu konfliktu spojit síly. Pokud se film vyvede, čeká diváky zábavné akční dobrodružství zasazené do překrásného podmořského světa.

Reklama
Reklama
Reklama
Zavřít reklamu