Reklama

Nejzajímavější nové seriály: říjen 2023

Foto: TMDB

Bez ohledu na roční období televize i streamovací služby představují stále nové seriály. V říjnu se diváci mohou těšit na více slibných novinek i návratů oblíbených stálic.

Reklama

Nové seriály

Blíží se Halloween, potažmo Dušičky, takže říjen se ponese ve znamení hororových děl. Z tvorby klasika hororu Edgara Allana Poea čerpá minisérie na Netflixu Pád domů Usherů. Její premiéra proběhne 12. října. Seriál kromě poutavé předlohy láká hereckým obsazením. Objeví se v něm známá jména jako Mark Hamill (Hvězdné války) či Bruce Greenwood (Star Trek). A protože jde o minisérii, diváci se nemusí obávat, že děj bude zbytečně natahovaný.

Pro mladší publikum, leč rovněž hororový, je seriál Goosebumps, který odvysílá Disney+. Seriál vychází z knih spisovatele R.L. Stinea. Poté, co pětice středoškoláků vypustí na své město nadpřirozené síly, musí ho společně zachránit. Pochopitelně nepůjde o jednoduchý úkol. Seriál na Disney+ stylově dorazí v nešťastný pátek 13. října. Z povědomých tváří v něm vystupuje například Isa Briones (Star Trek: Picard) či Rachael Harris (Lucifer).

Apple TV+ má čich na silné retro seriály. Do tohoto žánru spadá i novinka Lekce chemie. Hlavní hrdinkou je Elizabeth Zott, která sní o vědecké kariéře, ale protože žije na počátku 60. let a bude z ní svobodná matka, musí nalézt jiné řešení. Seriál zvládl do hlavní role získat držitelku Oscara, Brie Larson, která je známá rolí Captain Marvel v marvelovském filmovém vesmíru (MCU). A už podle traileru by mohlo jít o poutavé dobové drama. Premiéra stejně jako v případě Goosebumps proběhne 13. října.

Navrátilci

Jednou z nejoblíbenějších postav MCU je šprýmař a záporák Loki s tváří Toma Hiddlestona. Po své smrti se Loki vrátil v seriálu Loki, kde jeho mladší verze spojila síly se ženskou verzí Lokiho, Sylvií. 2. série (5.10.) navazuje tam, kde její předchůdkyně skončila. Loki společně s časovými agenty hledá Sylvii i Ravonnu. A možná v průběhu pátrání zvládne zachránit svět (anebo ho zničit?).

Reklama

V pořadí s již 35. sérií (1.10.) se vrací klasika Simpsonovi. Někteří diváci poukazují na to, že pozdější série jsou na tom kvalitativně hůře než ty počáteční. To nic nemění na skutečnosti, že žlutá rodinka ze Springfieldu doposud neřekla poslední slovo.

Nejde o jedinou animovanou legendu, jejíž nová série má premiéru tento měsíc. Příhody geniálního vynálezce Ricka a jeho vnuka Mortyho se dočkají již 7. série (15.10.). Dospělácký humor seriálu Rick a Morty si získal tisíce fanoušků, a dá se čekat, že pokračování dobrodružství této nesourodé dvojice publikum znovu upoutá.

Netflix tradičně uveřejňuje celé série najednou. Jinak tomu nebylo ani s 3. řadou (5.10.) francouzského seriálu Lupin. Lupič gentleman Assane Diop je nejenom inteligentní, ale i vynalézavý. Díky tomu a charismatu Omara Sye v hlavní roli je radost jeho dobrodružství sledovat.

A kdo by si chtěl v říjnu dopřát hororové příběhy, pro něj je tu 3. série (26.10.) antologie American Horror Stories. Každá epizoda má odlišný příběh, takže když vás náhodou jedna nezaujme, je vysoká šance, že ta další se vám bude líbit víc. Třetí série záměrně poběží před Halloweenem, aby se na něj diváci zvládli včas naladit.

Reklama

Reklama
Reklama
Zavřít reklamu