Reklama

Superlov je zpět: Lidé znovu soutěží o milion

Foto: TMDB

Superlov je nová odnož populární vědomostní soutěže Na lovu. Po dvou letech klasického vysílání, v němž soutěžící zpravidla bojovali o desítky tisíc, přišla možnost vyhrát klidně i milion. Prozatím se to v první sérii pořadu povedlo jednomu člověku. V březnu proběhla premiéra druhé série. Můžeme se tak jen ptát, kdo (jestli někdo) milion získá tentokrát?

Superlov: Jeden proti pěti

Ačkoliv sdílí moderátora (Ondřej Sokol), stanici vysílání (TV Nova) a pětici lovců (Doktor Vševěd, Kalkulátor, Kvízová dáma, Pan Lišák a Belladonna), Na lovu a Superlov jsou výrazně odlišné. Prvním rozdílem je větší míra rizika. V Na lovu čtyři soutěžící mohli bojovat proti jednomu lovci. V Superlovu se role obrací a jeden soutěžící se leckdy utká až s pěticí lovců.

Na druhou stranu, vyšší riziko s sebou přináší i pozoruhodnější výhru. V pořadu Na lovu si úspěšní výherci rozdělují výslednou částku mezi sebou. Jejich celkový podíl tak nepřekročí několik desítek tisíc. Oproti tomu v Superlovu se s nikým dělit nemusí. A navíc mohou vyhrát mnohem vyšší sumu, klidně i statisíce či jeden milion korun.

Konečně, Superlov se v televizi vysílá jednou týdně, v sobotu ve 20.20. Zato Na lovu Nova dává ve všední dny, od pondělí do pátku v 17.30. A kdo nemá zájem čekat na vysílání v televizi či nestihl jeden ze starších dílů, všechny epizody jsou dostupné ke zhlédnutí na Voyo. A to s předstihem oproti televizní premiéře!

Na lovu

Sledujte Na lovu online

Voyo Sledovat online

TIP: Získejte Voyo na 7 dní zdarma, návod na registraci zde.

Superlov

Sledujte Superlov online

Jak to funguje?

Superlov funguje jednoduše. V úvodním kole soutěžící zodpovídá na pět otázek s možnostmi A, B a C. Pokud špatně odpoví na první otázku, okamžitě odchází. V opačném případě za každou správnou odpověď získá 5 tisíc korun. Jestliže správně zodpoví všech pět otázek, může si zahrát až o milion korun.

V následujícím kole lovci nabídnou soutěžícímu čtyři částky a časy, za které peníze může získat. Podle výše sumy a času se odvíjí počet lovců, minimálně dva a maximálně pět. Soutěžící má vždy před lovci určitý náskok.

Po zvolení času, částky a počtu lovců, s nimiž se soutěžící utká, probíhá závěrečný souboj. Soutěžící a lovci se střídají. Moderátor klade otázky soutěžícímu a po každé správné odpovědi se začne ptát lovců, a tak pořád dokola. Kdo otázku špatně zodpoví, dostává další a další, dokud neodpoví správně. Hraje se tak dlouho, dokud buď soutěžícímu anebo lovcům nevyprší jejich čas. U soutěžících je to vždy 60 vteřin, u lovců méně. Když soutěžící lovce porazí, odnáší si částku, o niž hrál. V opačném případě nedostane nic.

Koho soutěž Superlov zaujala a chce se jí zúčastnit, má možnost! Nova v současnosti přijímá přihlášky zájemců. A pokud bude uchazečům štěstěna a jejich znalosti přát, dost možná mezi nimi bude další budoucí milionář.

Reklama
Reklama
Zavřít reklamu