Reklama

Lovci z pořadu Na lovu: 10 věcí, které jste o nich nevěděli

Foto: TMDB

Lovci jsou obávanou součástí soutěže Na lovu, v českých končinách zejména ‘Doktor Vševěd’. Navzdory popularitě pořadu je stále více věcí, které o lovcích, místních i zahraničních, diváci netuší. Kdo jsou tedy Lovci, kteří neúnavně testují znalosti soutěžících?

Lovci jsou taky lidé

Nepřekvapivě, byť v pořadu to tak kolikrát nevypadá, lovci jsou také lidé a mají své osobní i profesní životy.

  • Více českých lovců je literárně činných. Jiří Martínek alias ‘Doktor Vševěd’ publikoval přes 20 knih o cestování a historii. Podílí se i na tvorbě knih pro děti, jako byl například Dětský ilustrovaný atlas světa. Učebnice pro děti píše rovněž Dagmar Jandová neboli ‘Kvízová dáma’. Stojí mimo jiné za knihou Kouzelné čtení: Kniha Prvouka.
  • Čeští lovci jsou velmi soutěživí a v pořadu se neobjevili náhodou. Pravidelně se účastní hospodských kvízů a mohli jsme je v minulosti vidět v oblíbených televizních soutěžích. Tak například Kvízová dáma se objevila v pořadu Nejslabší, máte padáka a Doktor Vševěd v Riskuj.
  • Ještě více soutěží má na kontě ‘Kalkulátor’, tedy Jakub Kvášovský. Hrál rovněž v pořadu Nejslabší, máte padáka, kde si vybojoval částku 190 tisíc korun. Nechyběl ani v soutěžích AZ-Kvíz, kde se zúčastnil 16 dílů, Chcete být milionářem, Kde domov můj, Pálí vám to a Riskuj. V AZ-Kvízu se objevila i služebně nejmladší lovkyně, Viktorie Mertová alias ‘Belladonna’.
  • ‘Pan Lišák’, Václav Slabyhoudek, je nejenom právník a lovec, ale též nadaný lingvista. Mluví anglicky, francouzsky, španělsky i rusky.
  • Lovci se spřátelili a tráví spolu čas i mimo natáčení. Například se spolu vydali na pětidenní dovolenou do Vídně. V Praze společně navštěvují hospodské kvízy a trénují své znalosti. A samozřejmě chodí jako tým na pivo! Moderátora Ondřeje Sokola s sebou ale neberou. Ne že by se nekamarádili, ale Ondřej prý alkohol vůbec nepije.
  • Ani Doktor Vševěd navzdory své přezdívce neví všechno! V jednom rozhovoru na sebe práskl, že mu na škole nešla výtvarná výchova a cizí jazyky. Zápasil i s geometrií a téměř celou fyzikou. Naopak mu sedl dějepis a zeměpis.
  • S výjimkou Pana Lišáka jsou všichni lovci ženatí/vdané a mají děti.

A co v zahraničí?

Ať už sledujete zahraniční verze Na lovu anebo ne, mezi cizími Lovci se najde pár zajímavých osobností.

  • Lovec ‘Bestie’, civilním jménem Mark Labbett, se v 49 letech oženil se svou o 27 let mladší vzdálenou sestřenicí. Vzhledem ke své lásce k čokoládě a schopnosti spořádat až deset tyčinek denně, má v současnosti všechny vrchní zuby falešné.
  • Lovkyně Jenny Ryan alias ‘Liška’ hraje v kapele Nanukes of the North na ukulele. Její skupina dělá cover verze popových a rockových písní, ale nevyhýbá se ani punku.
  • Umělecky činná je rovněž Anne Hegerty (‘Guvernérka’). Účinkovala ve více divadelních vystoupeních. Díky svému přísnému vystupování a vzhledu zpravidla hraje záporáčky, například Popelčinu zlou macechu.
Na lovu

Sledujte Na lovu online

Voyo Sledovat online

TIP: Získejte Voyo na 7 dní zdarma, návod na registraci zde.

Reklama
Reklama
Zavřít reklamu