Reklama

Únor 2024: Nejzajímavější nové filmy v kinech

Foto: TMDB

Únor je sice nejkratší měsíc roku (i když letos má o jeden den víc), ale to neznamená, že v kinech nenajdete zajímavé filmy. Na své si tradičně přijdou milovníci více žánrů.

Chladný únor ve víru vášní

Více únorových novinek se věnuje lidským vztahům. Názorným příkladem je Premiantka (premiéra 1.2.), která vypráví o tabu vztahu mezi profesorem a jeho mladou studentkou. Hlavní role si vystřihli známí herci Martin Freeman a Jenna Ortega. Film zaujme oboje obsazením i slibným námětem a dokáže přimět k zamyšlení.

Do minulosti se vrací dánský režisér Bille August ve svém filmu Polibek (1.2.). V roce 1913 budoucí voják Anton pozná dívku Edith. Ačkoliv se do ní zamiluje, bojí se projevovat jí své city, aby ji nezranil. Citlivý a vizuálně půvabný film zaujme všechny fanoušky historických romancí.

U dějin ještě chvíli zůstaneme. Hrdinou britského snímku Jeden život (1.2.) je Sir Nicholas Winton, který během války zachránil stovky židovských dětí v Československu před transportem do koncentračních táborů. Wintona si vystřihl uznávaný herec Anthony Hopkins. Kromě něj se ve filmu objeví i další známé tváře, jako například Helena Bonham Carter, a české diváky potěší i účast místních herců v menších rolích. Britové životopisná díla umí jako málokdo jiný, takže nechat si tento film ujít by byla škoda.

Kdo se směje naposledy…

Nejenom dramaty a romancí je člověk živ. V únoru do kin dorazí více komediálních snímků. Do žánru sci-fi komedie zabrouzdá český film Franta mimozemšťan (8.2.) s Jakubem Prachařem v titulní roli. Ve snímku Zimní prázdniny (22.2.) se střetne nerudný profesor Hunham a rebelský student Angus. Spojuje je jedině to, že sami dva zůstali v kampusu během zimních prázdnin. To by v tom byl čert, aby nevypukla bouře zábavy i nedorozumění… Dosavadní recenze vyznívají pozitivně a Zimní prázdniny označují za dílo, které zahřeje na duši. A do třetice všeho dobrého tu máme špionážní komedii Argylle: Tajný agent (1.2.) od tvůrce úspěšné série Kingsman či Kick-Ass.

Na závěr je potřeba zmínit dva potenciální blockbustery. Dorazí Duna: Část druhá (29.2.), pokračování horlivě očekávané sci-fi ságy vycházející z tvorby Briana Herberta. Milovníci sci-fi se znovu podívají na planetu Arrakis a zjistí, jak si Paul Atreides povede na své cestě za pomstou. Ani Marvel se nenechá zahanbit a do kin na pavučince pošle Madam Web (14.2.), méně známou, leč zajímavou hrdinku, která dokáže vidět do budoucnosti. Titulní hrdinku ztvárnila Dakota Johnson a v komiksech se Madam Web střetne, mimo jiných, se Spider-Manem! Že by tu byl časem další crossover?

Reklama
Reklama
Zavřít reklamu