Reklama

Vánoce na Voyo: Nové filmy i pohádky

Foto: TMDB

Stejně jako každý rok, i letošní Vánoce se ponesou v duchu svátečních filmů a pohádek. Voyo jich pro divácké vyžití nabízí velké množství. Nechybí mezi nimi novější snímky i oblíbené klasické pohádky. Své si mezi nimi tak najde opravdu každý.

Reklama

Vánoce s novými filmy

Zejména v Británii často vznikají vánoční speciály oblíbených seriálů. Voyo nově uvede speciál k oblíbenému krimi seriálu Grantchester. Hrdinové budou mít i o svátcích plné ruce práce, protože vyšetření vraždy na nikoho nepočká. Navzdory pochmurné tematice film nabízí silnou vánoční atmosféru.

Na své si díky vánočním filmům na Voyo přijdou především milovníci romantiky. Voyo představí film Vánoce v přímém přenosu o profesní rivalitě mezi dvěma reportéry. Zpočátku si jdou po krku, ale platí, že co se škádlívá, rádo se mívá… O Vánocích se odehrává i loňský film Nezůstat sama. Svobodná Morgan odjede na sváteční pobyt pro nezadané. Co se stane, když se objeví její bývalý přítel Liam? Film dokáže zahřát na duši a nabídne originální námět. V prostředí resortu pro singles se zase tolik příběhů neodehrává.

Z Ameriky do ČR přichází film Vánoce na páté avenue, kde se potká beznadějná romantička Eva s náladovým spisovatelem Lucasem. Bude v tomto případě platit pořekadlo, že protiklady se přitahují? Nedorozumění mezi postavami pobaví a Kathryn Davis je v hlavní roli Evy sympatická svou nezdolností a vyřídilkou. Mezi hlavními hrdiny to jiskří, díky čemuž příběh upoutá a udržuje svižné tempo.

Pohádky

V novém tisíciletí se jednou z nejoblíbenějších pohádek stal Anděl Páně (2005). Anděl Petronel skončí na Zemi a má jen málo času, aby napravil jednoho hříšníka. To se ale snáz řekne, než udělá… Pohádce nechybí vtip ani kouzlo svátků. Není v ní nouze o podařené hlášky, to platí především o slovních přestřelkách mezi Petronelem a jeho průvodcem, čertem Uriášem. Dvojice Ivan Trojan a Jiří Dvořák nemá chybu. Film si v roce 2016 vysloužil obdobně vysoce hodnocené pokračování.

Reklama

Ze starších pohádek na Voyo nesmí chybět Byl jednou jeden král… (1954). Příběh je to dobře známý, hodná princezna Maruška a pyšný pan král žijí v království, kde není žádná sůl. Co ani fanoušci tohoto filmu možná netuší, je, že původně si krále místo Jana Wericha mohl zahrát František Smolík. Zároveň jde o první barevný film Vlasty Buriana, který ztvárnil rádce Atakdále. Jan Werich neméně zazářil v pohádce Císařův pekař – Pekařův císař (1951), kde si vystřihl dokonce dvojroli. V případech obou filmů mnohé hlášky z nich již zlidověly. Například: „My potřebujeme Golema! My musíme mít Golema! My se bojíme samoty!“ O Vánocích by holt nikdo sám být neměl.

Jednu z nejsympatičtějších princezen nabídla pohádka Princezna se zlatou hvězdou (1959). Aby se nemusela provdat za krutého krále Kazisvěta, princezna Lada uteče a v přestrojení najde útočiště na dvoře prince Radovana. Kromě výborných hereckých výkonů pohádka zaujme i půvabným veršovaným jazykem, čímž se odlišuje od ostatních zástupců tohoto žánru. Příliš netřeba představovat ani populární S čerty nejsou žerty (1984), jehož hrdinové zjistí, že peklu se nikdo zlý nevyhne. Do třetice všeho dobrého nesmí chybět Tři oříšky pro Popelku (1973), bez nichž si Vánoce v televizi nedokážeme představit!

Prozatím jsme se bavili o českých pohádkách. Synonymem svátků pro mnohé místní je ruská pohádka Mrazík (1964). Díky výbornému českému dabingu se z ní stala legenda a příběh krásné Nastěnky a pyšného Ivánka baví diváky dodnes.

Anděl Páně

Sledujte Anděl Páně online

Reklama
Voyo Sledovat online

TIP: Získejte Voyo na 7 dní zdarma, návod na registraci zde.

Byl jednou jeden král...

Sledujte Byl jednou jeden král… online

O2 TV

Sledovat online
Císařův pekař – Pekařův císař

Sledujte Císařův pekař – Pekařův císař online

O2 TV

Sledovat online
Mrazík

Sledujte Mrazík online

Reklama
Voyo Sledovat online

TIP: Získejte Voyo na 7 dní zdarma, návod na registraci zde.

Princezna se zlatou hvězdou

Sledujte Princezna se zlatou hvězdou online

O2 TV

Sledovat online
S čerty nejsou žerty

Sledujte S čerty nejsou žerty online

Voyo Sledovat online

TIP: Získejte Voyo na 7 dní zdarma, návod na registraci zde.

Reklama
Tři oříšky pro Popelku

Sledujte Tři oříšky pro Popelku online

Voyo Sledovat online

TIP: Získejte Voyo na 7 dní zdarma, návod na registraci zde.

Reklama
Reklama
Zavřít reklamu