Reklama

Bond: Zahraje si ho bývalý superhrdina?

Foto: TMDB

Bond. James Bond. Agent 007. S povolením zabíjet. Jedna z nejslavnějších literárních i filmových postav. Vzhledem k Bondově popularitě nepřekvapí, že každý nový snímek s ním budí velké vášně. O Bondových nových představitelích to platí dvojnásobně.

Bond znovu omládne… nejspíš

Když jako nového Bonda ohlásili Daniela Craiga, mnoho lidí reptalo. Nelíbilo se jim, mimo jiného, že Craig je blonďák, protože předchozí představitelé Jamese Bonda měli tmavé vlasy. Těžko říct, proti čemu internetoví rejpalové budou protestovat nyní. Například že nový Bond je příliš mladý?

Prozatím to vypadá, že do ikonické role se vtělí Aaron Taylor-Johnson. Teprve třiatřicetiletý Brit má za sebou dlouhou kariéru. Ostatně začal hrát už jako dítě, ve filmu se poprvé objevil v roce 2002. Proslavil ho až superhrdinský snímek Kick-Ass (2010). V něm si Taylor-Johnson vystřihl komiksového nadšence Davea, který se chce stát superhrdinou. A to i navzdory skutečnosti, že nemá žádné speciální schopnosti.

Žánrové role z oblasti sci-fi a fantasy mladému herci nejsou cizí. Zahrál si tentokrát již skutečného superhrdinu, rychlíka Quicksilvera, v MCU, byť se v něm dlouho neohřál. Získal cenu Zlatý glóbus za vedlejší roli v psychologickém dramatu Noční zvířata (2016). Hlavní roli si vystřihl ve filmu Godzilla (2014) či v akčních dílech Divoši (2012) anebo naposledy Bullet Train (2022). Zkušenost s akcí tedy má. Stačí to na roli Bonda?

Zatím smlouvu nepodepsal

To v tuto chvíli nedokáže nikdo říct. Ačkoliv Aaron Taylor-Johnson obdržel na roli nabídku, smlouvu prozatím nepodepsal. Prý by se tak mělo stát v nejbližších dnech. Kromě Taylor-Johnsona jako nového Bonda fanoušci a veřejnost navrhovali i další jména. Jedním z nich je představitel televizního detektiva Luthera a Johnsonův kolega z MCU, Idris Elba, ten ale myšlenku hrát Bonda sám zavrhl.

Nepřekvapivě se k obsazení Bonda vážou kontroverze. Některým fanouškům se nelíbí, že by ho potenciálně mohl ztvárnit herec jiné než bílé pleti. Jiní tento nápad naopak prosazují a navrhli jména jako Henry Golding, René-Jean Page anebo Riz Ahmed. Jestli se však Aaron Taylor-Johnson rozhoupe a smlouvu přijme, tato diskuze přinejmenším na několik let utichne. Ostatně, i na Daniela Craiga si nakonec diváci zvykli…

Kick-Ass

Sledujte Kick-Ass online

FilmBox+

Sledovat online
Reklama
Reklama
Zavřít reklamu