Reklama

Comic-Con Prague 2024 ohlásil první herecké hosty

Foto: TMDB

Na rozdíl od většiny českých conů se Comic-Con Prague (nadále CCP) od začátku profiluje jako akce mezinárodního rázu. To znamená, že jednou za rok do největšího města ČR zve zahraniční herecké i komiksové hosty. Ačkoliv příští, v pořadí pátý ročník proběhne v dubnu, CCP již stihl oznámit první dva herecké hosty.

Reklama

Chris Barrie: To je frajer!

Kdo je zároveň vesmírnou nulou a sluhou Lary Croftové? Chris Barrie se narodil v roce 1960 v Západním Německu, ale brzy se přestěhoval do Británie. K herectví se dostal díky dělání satir na známé osobnosti, například tehdejšího prince Charlese.

Svou osudovou roli získal ve sci-fi sitcomu Červený trpaslík, který se začal vysílat v roce 1988 a s přestávkami běží dodnes. Barrie ztvárnil roli Arnolda J. Rimmera, druhého technika na lodi Červený trpaslík. Po katastrofě, při níž zemře většina posádky, Rimmera nevyjímaje, Rimmer skončí jako hologram na lodi společně s flákačem Listerem, samolibým Kocourem a androidem Krytonem. Humor, výjimečné postavičky i sci-fi prostředí diváky uchvátilo.

Z ostatní Barrieho tvorby vyčnívá především role sluhy Hillaryho ve filmech Lara Croft – Tomb Raider (2001) a Lara Croft – Tomb Raider: Kolébka života (2003) s Angelinou Jolie v titulní roli. Větší úlohu měl v seriálu The Brittas Empire a objevil se v jedné epizodě detektivní klasiky Vraždy v Midsomeru. Mezi jeho zájmy patří staré motorky a rychlá auta.

David Nykl: Ježíši, já s těma hercama nemůžu dělat!

I druhý prozatím oznámený host zazářil především díky seriálovým rolím. David Nykl je jeden z mála československých herců, kteří zvládli prorazit i v zahraničí. Narodil se v roce 1967 a o dva roky později jeho rodina emigrovala do Kanady. Navzdory tomu hovoří plynule česky a objevuje se v místní i cizí produkci.

Reklama

Milovníci sci-fi ho budou znát ze dvou úspěšných seriálů. Ve Hvězdné bráně: Atlantidě Nykl ztvárnil českého vědce Radka Zelenku. Původně přitom mělo jít o postavu ruského fyzika, ale nakonec tvůrci Nyklovu roli pozměnili. Zato v superhrdinském seriálu Arrow si již Nykl Rusa zahrál. Konkrétně šlo o Anatoliho Knyazeva, vůdce uskupení Bratva a občasného ne/přítele hlavního hrdiny Olivera Queena alias Green Arrowa.

Kromě těchto děl se David Nykl objevil například v seriálu HBO Bez vědomí či v České sodě. Kromě češtiny a angličtiny hovoří plynule francouzsky a španělsky. V Atlantidě vícekrát improvizoval české hlášky (viz podnadpis). Menší role měl v seriálech Carnival Row, Lovci duchů, Bylo, nebylo, Heuréka – město divů a v řadě dalších.

Comic-Con Prague proběhne v O2 Universu od 5. do 7. dubna 2024.

Reklama
Reklama
Reklama
Zavřít reklamu