Reklama

Jakub Prachař letos slaví čtyřicátiny

Jana Fojtíková
24.09.2023 23:23
Foto: Archiv TV Nova

Český herec, hudebník a moderátor v sobě nezapře geny svého slavného dědy Ilji Prachaře, s nímž si je vzhledově velmi podobný, a svých rodičů, Dany Batulkové a Davida Prachaře, jež jsou oba také herci. Vedle hereckého talentu je Jakub Prachař navíc obdařen i hudebním. Na svém kontě má účinkování v seriálech, filmech i na divadelních prknech. Kde všude ho můžete vidět hrát a zpívat?

Reklama

Začalo to televizními Bakaláři

Jakub Prachař se na divadelních prknech objevil již ve svých třinácti letech, a to v inscenaci Maska v Divadle Komedie. Jan Hřebejk mu posléze nabídl roli v jedné ze tří povídek ve své době velmi oblíbeného cyklu Bakaláři. Do povědomí diváků se postupně propracoval účinkováním v televizních seriálech Ulice, Ohnivý kuře či Horákovi.

Čertoviny

Sledujte Čertoviny online

Netflix Sledovat online

A samozřejmě v jeho filmovém repertoáru nechybějí ani pohádky – Poklad na Sovím hrádku, O bílé paní, Království potoků, Princezna a půl království, Čertoviny, Krakonošovo tajemství. V nich si zahrál nejen hodného či zlého prince, ale i obyčejného chasníka nebo čerta.

Kapela Nightwork

Vedle herecké práce Jakuba Prachaře oslovila také muzika. Byl jedním ze zakládajících členů kapely Nightwork, v níž se věnoval skládání textů, hudby a hře na kytaru. Hudební skupina velmi ráda mystifikovala, čímž vyvolala konfrontaci s českým bulvárním tiskem. Nebyly jí cizí ani recese a výsměch, ale ani různé charitativní akce. I když měla kapela začátky poměrně těžké, podařilo se jí nakonec prorazit a získat i některá uznání – ceny v Anketě Český slavík, Ceny Anděl, Hudební ceny Óčka.

Reklama

Účinkování v divadle

Cizí není Jakubu Prachařovi ani vystupování na prknech, která znamenají svět. Účinkoval například v Národním divadle v hře Kupec benátský, v Divadle ABC Rokoko ve hře Tristan a Isolda. Dále ho diváci mohli vidět v divadlech La Fabrika a A studio Rubín. V muzikálu Dáma s kaméliemi si dokonce živě zahrál na kytaru.

Dvojka na zabití

Sledujte Dvojka na zabití online

PrimaPlus Sledovat online

Dvojka na zabití

Televize Prima připravila do svého vysílacího programu krimi seriál Dvojka na zabití s Jakubem Prachařem v hlavní roli rozervaného a ironického detektiva Martina Rykla, kterému zdatně sekundovala slušná a ambiciózní vyšetřovatelka Karolína Světlá v podání Sary Sandeva. Oba herci hrají protiklady, které se vzájemně přitahují. Během natáčení se Jakub a Sara do sebe zamilovali a dodnes tvoří partnerskou dvojici.

Umělecká kariéra Jakuba Prachaře je poměrně dlouhá na to, že letos v srpnu oslavil čtyřicátiny. Na konto si tento rok ještě mohl připsat účinkování ve filmové novince Buď chlap!, na kterou se můžete podívat na Voyo.cz.

Reklama

Reklama
Reklama
Zavřít reklamu