Reklama

Nejzajímavější nové filmy na streamovacích službách: prosinec 2023

Foto: TMDB

Výhodou streamovacích sítí typu Netflixu, Disney+ či Prime Video je větší žánrová rozmanitost nabídky než v kinech. Prosinec letošního roku představí hned několik zajímavých snímků.

Reklama

Dobrodružství na Disney+ a Netflixu

Po téměř půl roce na Disney+ 1.12. dorazil film Indiana Jones a nástroj osudu, nejnovější přírůstek do dlouho existující, oblíbené série. Kdo film nestihl v kinech, má novou příležitost ho zhlédnout. Harrison Ford se naposledy vrátil jako dobrodruh Jones a postavil se novým nepřátelům, mezi nimiž nechyběl ani nacista Voller v podání Madse Mikkelsena. Snímek se dle dosavadních reakcí a hodnocení řadí k lepším dílům série. Pro milovníky dobrodružných podívaných s nádechem starých časů – příběh se odehrává v roce 1969 – tak jde o povinnost.

Originální sci-fi dobrodružství představí film Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně (na Netflixu od 22.12.). Původně měl snímek spadat do světa Hvězdných válek, ale nakonec stojí samostatně. Zaměří se na tajemnou mladou cizinku, která představuje jedinou naději na záchranu ohrožované vesmírné kolonie. Ve filmu nebude nouze o akční scény, bojové okamžiky, napětí ani špetku humoru. V hlavní roli se objeví Sofia Boutella, ale ve filmu vystupuje více povědomých hereckých tváří. Větší sci-fi biják už letos fanoušci tohoto žánru nedostanou.

Podívaná pro menší

Jasně na dětské publikum cílí vánoční animovaný snímek Diary of a Wimpy Kid Christmas: Cabin Fever (na Disney+ od 8.12.). Knižní série Deník malého poseroutky se mezi nejmladšími čtenáři těší velké oblibě. Pokud se film ponese v podobně humorném duchu, navíc okořeněném vánoční atmosférou, má o publikum vystaráno. A o co že v něm půjde? Hlavní hrdina Greg skončí zapadlý v chatě se zbytkem rodiny během svátků a řeší, jestli dostane pod stromeček vytoužený dárek.

Ještě známějším jménem je superhrdina Batman! Ten se vrátí v rovněž vánočně laděném animáku Merry Little Batman (na Prime Video taktéž od 8.12.). Samotný Batman se každopádně na scéně tentokrát příliš neohřeje. Místo něj si bude muset poradit jeho syn Damian, který se nečekaně ocitne (skoro) sám doma a čelí zločincům, kteří pronikli do města Gotham. Vánočních superhrdinských filmů se za ta léta urodilo jen malé množství, takže Merry Little Batman v tomto směru nemá prakticky konkurenci. Kromě Batmana a Damiana se vrátí více známých komiksových postav, jako jsou například záporáci Joker, Penguin či Poison Ivy.

Reklama

Reklama
Reklama
Zavřít reklamu