Reklama

Špioni na Voyo zachraňují svět i rodinu

Foto: TMDB

Špionské filmy mohou spadat do více různých žánrů. Nejčastěji se však řadí mezi akční díla a thrillery. To dává smysl, vždyť špioni mají ve své práci o nebezpečí vystaráno, jak dokazují následující filmy dostupné na Voyo.

Reklama

Milující otcové a akční hrdinové v jednom

Liam Neeson si po padesátce zvládl vybudovat kariéru akčního hrdiny. Podařilo se mu to díky filmu 96 hodin (2008) a navazujícím pokračováním. Neeson hraje bývalého špiona Bryana, který musí zachránit unesenou dceru Kim. Má na to právě oněch 96 hodin, potom Kim navždy zmizí ve stínech podsvětí. Následuje frenetická jízda plná propracovaných bojových a akčních scén. Bryan kosí své protivníky s odhodláním, jaké by mu mohl závidět i Terminátor. Navíc 96 hodin ukazuje, že i ten nejnelítostnější bojovník může být v jádru milující otec. Po prvním díle následovala dvojka 96 hodin: Odplata (2012) a trojka 96 hodin: Zúčtování (2014).

Dwayne Johnson se mnohdy objevuje v akčních filmech či akčních komediích. Do prvního zmíněného žánru spadá film Práskač (2013). Johnsonův hrdina John se rozhodne infiltrovat drogový gang poté, co jeho syna neprávem odsoudí do vězení. Ve snaze očistit synovo jméno John riskuje vlastní život. Na rozdíl od jiných filmů, kde je Johnson akčním hrdinou od začátku, zde se k tomuto postavení musí teprve propracovat. Filmu to neubírá na napětí, ba naopak, protože diváci vědí, že dřív nebo později dojde k nevyhnutelné konfrontaci. Práskač je překvapivě civilní akční drama, které ukazuje, co všechno jsou schopní rodiče obětovat pro své děti. John a Bryan by tak určitě jeden druhému porozuměli a dost možná by spojili své síly, kdyby se potkali.

96 hodin

Sledujte 96 hodin online

Voyo Sledovat online

TIP: Získejte Voyo na 7 dní zdarma, návod na registraci zde.

Reklama
Práskač

Sledujte Práskač online

FilmBox+

Sledovat online

Akce s nádechem romance

I špioni jsou jenom lidé… a občas se zamilují. Příkladem je britský tajný agent James (James McAvoy) ve filmu Až na dno (2017). Ve Francii potká podmořskou bioložku Danielle (Alicia Vikander) a přeskočí mezi nimi jiskra. Jenže potom se James ocitne v zajetí a jejich cesty se rozdělí. Herecké obsazení nezklame a film se plně noří do myšlenek hlavních postav. Někteří diváci mu vyčítali přílišnou upovídanost, zato jiní film označili za vynikající drama.

Dobře, profesionální špioni to mají jednodušší, ale co když okolnosti donutí ke svého druhu špionáži obyčejného člověka? Kolonie (2015) čerpá ze skutečných událostí a zobrazuje kolonii Dignidad, kterou v Chile ve 20. století vedl bývalý nacista. Emma Watson si vystřihla mladou ženu Lenu, která kolonii na vlastní pěst infiltruje, aby našla svého partnera. Film předkládá intenzivní příběh plný napětí, z něhož mnoha divákům nebude dobře od žaludku, ale který zanechá silný dojem. Ústřední herecká dvojice Watson a Daniel Brühl je výborná, což filmu dodává na naléhavosti.

Až na dno

Sledujte Až na dno online

Reklama
Apple TV Sledovat online
Kolonie

Sledujte Kolonie online

Voyo Sledovat online

TIP: Získejte Voyo na 7 dní zdarma, návod na registraci zde.

Zlatá éra špionů

Nejvíce špionům kromě druhé světové války přálo na sklonku 50. a na počátku 60. let, tedy v nejtužším období studené války. Do tohoto období se vrací snímek Hra špiónů (2020). Benedict Cumberbatch si vystřihl další výraznou roli, obchodníka Wynna, kterého se vláda rozhodne využít k ukončení kubánské krize. Může ale obyčejný člověk podobně nelehký úkol zvládnout? Film kouzlí silnou dobovou atmosféru, nabízí inteligentní a uvěřitelný příběh a Cumberbatch opět nezklamal. Milovníky tohoto žánru zaujme skutečnost, že film vychází z opravdových událostí.

V nadcházejících týdnech se do světa tajných služeb a špionů budeme moct vydat díky nadcházejícímu seriálu Extraktoři. Seriál o (prozatím) šesti epizodách se zaměří na nově vytvořený tým české zpravodajské služby, který v zahraničí bude čelit krizi. Ze známých jmen se na něm podílel například herec Ondřej Vetchý a investigativní reportér Jaroslav Kmenta. Seriál bude po premiéře dostupný na Voyo.

Reklama
Hra špiónů

Sledujte Hra špiónů online

Voyo Sledovat online

TIP: Získejte Voyo na 7 dní zdarma, návod na registraci zde.

Reklama
Reklama
Zavřít reklamu