Reklama

Únor 2024: Nejzajímavější nové filmy na streamovacích sítích

Foto: TMDB

Únor na streamovacích sítích přinese hned několik lákavých novinek. Opět si na své přijdou fanoušci nejrůznějších žánrů.

Únor měsícem animace a romance

Orion a tma (Netflix, premiéra 2.2.) cílí na děti. Film vypráví příběh bojácného chlapce Oriona, který se vydá na dobrodružnou cestu společně se ztělesněním tmy… které se bojí. Orion musí překonat svůj strach a jeho nový kamarád mu v tom dost možná pomůže. Film slibuje osobitý námět i vizuální ztvárnění vymykající se většinovému pojetí animáků.

Protože 14. února svět slaví svátek zamilovaných, streamovací sítě představí hned několik romantických filmů. Z nich nejslibněji vyhlíží Five Blind Dates (Prime Video, 13.2.). Hlavní hrdinka Lia zavítá ke kartářce, která jí sdělí, že jedno z jejích následujících pěti rande bude ten pravý. Lia se tak rozhodne vyrazit na schůzky naslepo. Pokud se scénář povedl, můžeme se těšit na zábavnou oddechovku.

Na romantickou notičku hraje rovněž komedie Hráčky (Netflix, 14.2.). Sportovní novinářka Mack (Gina Rodriguez) strávila léta tím, že dohazovala svým kamarádkám chlapy, ale když se nečekaně zamiluje, musí přijít na to, jak svého vyvoleného získat. Komedií ze sportovního prostředí se zase tolik nevidí, takže Hráčky představují potenciální nádech čerstvého vzduchu. Kromě Giny Rodriguez je známější tváří ve filmu Tom Ellis, který proslul ztvárněním titulního hrdiny v komiksovém seriálu Lucifer.

Věda má mnoho podob

Zbylé dva snímky se oba otírají o vědu, byť každý odlišným způsobem. Po několika měsících a promítání v kinech na streamovací síť Peacock přichází úspěšný snímek Oppenheimer režiséra Christophera Nolana. Film, který se věnuje postavě astrofyzika Oppenheimera pracujícího na vynálezu atomové bomby, slavil úspěch na Zlatých glóbech a časem bude dostupný i na Apple TV+.

Pro fanoušky superhrdinů je tu pokračování originálního superhrdinského filmu Kód 8: Část 2 (Netflix, 28.2.). První díl měl premiéru v roce 2019 a představil působivý svět, v němž jsou superhrdinové odsunováni na vedlejší kolej a pronásledováni. Nyní se hrdinové vrací, aby ochránili mladou dívku před drogovým bossem. Hlavní role si opět vystřihli bratranci Stephen Amell a Robbie Amell, známí z televizního superhrdinského univerza Arrowverse.

Reklama
Reklama
Zavřít reklamu