Reklama

Únor 2024: Nejzajímavější nové seriály

Foto: TMDB

Únor letošního roku přináší premiéru více zajímavých seriálů. Nové kousky přihodí nejznámější streamovací stanice, které diváky lákají na akční podívané a trošku romantiky a historie navrch.

Reklama

Únor měsícem akce

Hned začátkem měsíce si to rozdají dva manželé, kteří oba pracují jako nájemní zabijáci – přičemž ani jeden to o tom druhém neví. Pokud nástin děje zní povědomě, je to proto, že seriál Mr. & Mrs. Smith vychází ze stejnojmenného filmu z roku 2005. V něm hlavní role ztvárnili Brad Pitt a Angelina Jolie, v seriálu jejich úlohy přebírají Donald Glover a Maya Erskine. Kompletní první sérii od 2.2. najdete na Prime Video. Jde o směsici komedie a akce, která poslouží jako oddechová podívaná.

Nejočekávanější novinkou na Netflixu je Avatar: Legenda o Aangovi (22.2.). Jde o hranou adaptaci slavného anime o Aangovi a jeho přátelích, kteří musí porazit své nepřátele a zachránit svět. Anime se těší oblibě, zůstává otázkou, jak si příběh povede v hrané podobě. Herecké obsazení je plné méně známých tváří, to však není nutně na škodu. Aspoň slavní herci nebudou diváky během sledování vytrhovat od ponoření do příběhu.

Špetka romantiky a historie navrch

Kdo chce slavit Valentýna u romantického seriálu, má tu možnost. Novinka Jeden den (na Netflixu od 8.2.) vypráví příběh dvou mladých lidí, kteří se potkávají vždy jen jeden den v roce. Jak se jejich životy mění, rozvíjí se i jejich vztah. Seriál vznikl podle knižní předlohy Davida Nichollse a byl již v minulosti zfilmovaný. V roce 2011 vznikl pozitivně přijatý snímek, v němž hlavní role ztvárnili Anne Hathaway a Jim Sturgess. Kdo bude mít zájem, nechť porovná obě adaptace, Nichollsův příběh za to stojí.

Do minulosti se vrátí seriál Šógun (na Disney+ od 27.2.) podle románu Jamese Clavella. Příběh je zasazený do roku 1600. Poté, co vypukne občanská válka, životy hrdinů se navždy změní. Kniha nabízí poutavý příběh, výrazné hrdiny i silnou dobovou atmosféru. Pokud se seriálu podaří její kvalitu zachovat alespoň z poloviny, stále půjde o nadprůměrné dílo. Navíc milovníci historických dobrodružných podívaných v únoru lepší seriál prostě a jednoduše nedostanou.

Reklama

Reklama
Reklama
Zavřít reklamu