Reklama

Herečka Jana Plodková má talent pro vážné i komediální role. Dobře si rozumí i s kosou

Jana Fojtíková
14.09.2023 20:51
Foto: Archiv TV Nova

Jičínská rodačka a držitelka Českého lva Jana Plodková má za sebou řadu divadelních, televizních i filmových rolích, v nichž předvedla vážnou i humornou stránku svého herectví. Podle počtu odehraných rolí patří mezi naše nejobsazovanější herečky. Umí zazářit na červeném koberci vkusným výběrem své toalety i vlastní osobností.

Éterická blondýnka se nebojí vzít do rukou kosu

Na první pohled vypadá blondýnka Jana Plodková étericky jako víla z pohádky. Možná ale někoho překvapí, že je nadšenou zahradnicí, kteréžto činnosti se věnuje na své krkonošské chalupě. Nebojí  se vzít do rukou ani kosu a pustit se do kosení vysoké trávy. S křovinořezem ji to nebaví, protože je zbytečně hlučný a nepříjemně těžký.

Jana Plodková je šťastně zadaná, ale svatbu ani děti zatím neplánuje. I bez toho si užívá života plného doušky, aniž by musela každičký jeho okamžik sdílet se svými příznivci na sociálních sítích. Pokud ji jako influencerku zaregistrujete, tak vězte, že se seznámíte jen s tím, co ukázat chce.

Ostrov

Sledujte Ostrov online

Netflix Sledovat online

Na množství práce si nestěžuje

Ve svých dvaačtyřiceti letech má Jana Plodková práce více než dost. Ale nestěžuje si, protože herectví ji baví a naplňuje. V současné době ji diváci mohou vidět v seriálech Osada a Černé vdovy. Na platformě Voyo se připravuje k vysílání komedie Život pro samouky (2023), kde vytvořili hlavní postavu Kláry. Ve stejném roce se do kin dostaly její filmy Ostrov a Němá tajemství, v nichž si střihla také hlavní role.

Život pro samouky

Sledujte Život pro samouky online

Divadlo Na zábradlí

Na divadelních prknech je doma v Divadle Na zábradlí, kde vystupuje od divadelní sezóny 2014/2015. Zde ji diváci mohou vidět v inscenacích Freudovo pozdní odpoledne v roli Marty Freudové. Ve Ztracených iluzích hraje paní du Chatelet, v Personách má roli Almy von Merkensenové, v Mýcení roli Billrothové. Zajímavá je rozhodně úloha v hře Hamleti, kde Jana Plodková hraje jednoho z nich společně se svými šesti hereckými kolegy a v inscenaci Požitkáři se s chutí zhostila role Požitkáře, kterých ale zde dohromady s ní vystupuje rovných devět.

Protektor

Sledujte Protektor online

HBO Max Sledovat online

TIP: Ušetřete 798 Kč na ročním předplatném

Český lev za film Protektor

Na cenu Český lev byla Jana Plodková nominována celkem čtyřikrát. Proměnit ji se jí podařilo jen jednou, a to v roce 2009 za ztvárnění hlavní role Židovky Hany Vrbatové ve filmu Protektor. Nominovaná byla také na Cenu české filmové kritiky za hlavní roli ve filmu Rozkoš.

Reklama
Reklama
Zavřít reklamu