Reklama

Pán profesor – 2. série je nyní na Voyo

Foto: TMDB

Mnoho nejúspěšnějších seriálů se věnuje prostředí, které hodně lidí dobře zná. Pán profesor není výjimkou. Zavádí diváky zpět do školy, konkrétně do gymnázia. Na rozdíl od jiných děl, která vypráví příběh studentů, tento seriál na věc nahlíží z pohledu jednoho neobvyklého profesora.

Reklama
Pán profesor

Sledujte Pán profesor online

Žánrově seriál kombinuje komedii a rodinný příběh, díky čemuž vyčnívá z řady vážnějších televizních děl. První série dokázala pobavit mnoho diváků. Díky tomu je na Voyo již dostupná i druhá řada, opět o deseti dílech. A ačkoliv bývá zvykem, že navazující řady zpravidla mívají nižší hodnocení než jejich předchůdci, tentokrát je tomu naopak. První série na Československé filmové databázi získala hodnocení 61 procent. Oproti tomu druhá se vyšplhala na nadprůměrných 70 procent.

Pán profesor se vrací

Pochopitelně platí, že procentuální hodnocení je jedna věc a opravdová kvalita seriálu druhá. Nejlépe si na něj lidé udělají názor tak, že vyzkouší pár epizod. To platí zejména v případě, že mají rádi rodinné komedie ze života či slovenské tvůrce. Titulní roli ztvárnil Tomáš Maštalír a jde poznat, že si svou roli vychutnává. Ani zbytek obsazení nezklamal, byť v souladu s názvem seriálu na sebe největší pozornost strhává právě Maštalír. Z ostatních jmen zaujme především Gabriela Marcinková, jejíž hrdinka Klaudie v životě profesora Sama způsobí pořádný chaos.

Ano, výuka je jedna věc a láska druhá. Není jí ušetřený ani pan profesor, který se snaží svou práci odvádět co nejlépe a pomáhat studentům. Pán profesor zdařile kombinuje více dějových linek. Věnuje se nejenom Samově práci a rozvíjejícímu se vztahu s Klaudií. Nemalý prostor dává i problémům studentů a zachycuje tak období dospívání, které mívá do idylického daleko.

Reklama

Fanoušci seriálu pochválili jeho vydařenost po technické stránce. Pánu profesorovi nechybí smysl pro humor, díky čemuž je seriál ideální podívanou pro diváky, kteří si chtějí odpočinout a pobavit se. Nebojí se tnout ani do vážnějších studentských problémů, ale stále tak činí s dostatečným nadhledem. Někteří diváci dokonce šli tak daleko, že Pána profesora označili za nejlepší slovenský seriál, který vznikl po rozdělení Československa. Navíc si v něm snad každý najde svého oblíbeného hrdinu, ať už jde o Sama, Klaudii anebo přísného ředitele Rácza, kterého vtipně vystřihl Roman Luknár.

Pokud si druhá série povede dobře, na Voyo se časem diváci dočkají i navazujících tří řad. Druhá série je na Voyo dostupná od 14. října.

Pán profesor

Sledujte Pán profesor online

Reklama

Reklama
Reklama
Zavřít reklamu